Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Excelsior’31 kan vege lijf redden; promotie Quick’20

Geplaatst op 27 mei 2023 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Aan het eind van een in alle opzichten enerverend seizoen kan Excelsior’31 het verblijf in de derde divisie in elk geval met zaterdagvoetbal op de valreep  te kunnen verlengen. De ploeg uit Rijssen won vanmiddag namelijk overtuigend met 0-4  bij Rijnvogels dankzij goals Dirk Reinders, Simon Seppenwoolde en Givan Werkhoven.

Er wacht Excelsior’31 nu een dubbelslag met Genemuiden, want die ploeg plaatste zich voor deze subfinale door dit weekend DETO uit  Vriezenven te verslaan. Het werd in het tapijtenstadje 3-1 voor de gastheren.

Het betekent dat Excelsior’31 om derde-divisionist te blijven nog een  beslissingsdubbel moet zien te overleven tegen Genemuiden. De eerste wedstrijd is dinsdagavond op De Koerbelt in Rijssen, de tweede en beslissende komende zaterdag op De Wetering in Genemuiden.

Promotie Quick’20

In de oostelijke eerste klasse viel vandaag alle beslissingen, met als grote overwinnaar Quick’20 uit Oldenzaal, want die club werd kampioen. SVZW kan daar ook promoveren, als het namelijk de nacompetitie om promotie wint wint. Achilles’12 uit Hengelo en Hulzense Boys wisten zich knap te handhaven.

Rijnvogels-Excelsior’31 0-4
Genemuiden-DETO 3-1
ASV Dronten-SVZW 1-4

DZOH-Quick’-20
Achilles’12-Heerenveen 4-1
Hulzense Boys- DOS Kampen 4-3

later meer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief