Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Favoriet Fulham start niet met sterkste samenstelling

Geplaatst op 14 september 2011 door   ·   Geen reacties

LONDEN – Fulham-trainer Martin Jol (foto) start morgenavond tegen FC Twente niet met de sterkste samenstelling. Reden hiervoor is het speelschema, die de voormalig Ajax-coach als ‘moordend’ betitelt. Toch schrijft Jol zijn ploeg desondanks de favorietenrol toe.

‘Het is altijd moeilijk om je Europese wedstrijden op donderdag te spelen en dan op zondag weer in actie komen in de Premier League’, vertelt Jol. Hij zegt met een ander elftal te starten dan tegen Blackburn Rovers aan de aftrap stond. ‘Dit weekeinde spelen we tegen Manchester City en volgende week tegen Chelsea’, luidde zijn onderbouwing. ‘We hebben een moordend programma en zijn niet in de positie, zoals sommige andere clubs, om elf andere spelers in te brengen.’ Daarnaast heeft Jol ook nog eens te maken met personele problemen. ‘Bobby Zamora is weer helemaal fit, maar zondag wacht ons een nieuw duel. Dat is een beslissing die ik nog moet maken. Aaron Hughes is een groot twijfelgeval voor donderdag, wellicht proberen we hem ook klaar te stomen voor zondag. Philippe Senderos is ziek, Dickson Etuhu heeft een lichte dijbeenblessure.’ Ook kan de trainer geen beroep doen op de van FC Twente overgekomen Bryan Ruiz. Hij is niet speelgerechtigd.

Desondanks vindt Jol zijn ploeg favoriet op het karakteristieke en typisch Engelse Craven Cottage. ‘We zijn aan elkaar gewaagd, denk ik. Maar wij zijn favoriet omdat we thuis spelen. In Enschede is het andersom, dan is FC Twente de favoriet.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief