Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

FC Groningen-FC Twente 0-3 (0-1) – Analyse door Jan Mennega

Geplaatst op 18 maart 2013 door   ·   1 Reactie

‘In de Euroborg heb ik gister een matige wedstrijd aanschouwd. Een wedstrijd waarin ik FC Groningen, ondanks de nederlaag die de ploeg opliep, het betere team was. FC Twente viel mij namelijk tegen. Er ging erg weinig dreiging en initiatief van Twente uit. Kansen werden nauwelijks gecreëerd en het combinatievoetbal dat de ploeg bij vlagen speelde leek eerder gedwongen dan doelmatig.

Groningen startte de wedstrijd agressiever en speelde met meer drang naar voren. Ook vond ik dat de Groningers ten opzichte van de Twentenaren meer uitstraalden dat zij wilden winnen. Nadat ik Twente vorige week zag spelen tegen Vitesse verwachte ik tegen Groningen meer pit. Kennelijk is het lek nog niet helemaal boven bij de Enschedeërs. Pas na een, in mijn ogen onterecht toegekend doelpunt en een strafschop was FC Twente in staat om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het offensief van Groningen brak en de thuisclub was niet langer instaat om speldenprikken uit te delen.

Misschien dat de 3-0 overwinning de Tukkers een boost geeft waardoor ze weer het spel gaan spelen dat men van Twente verwacht. Deze verwachtingen zijn ook niet geheel onterecht als je kijkt naar de spelers die bij FC Twente in de basis spelen. Te lang spelen deze jongens al onder de maat. In Groningen was dit wederom zichtbaar. Hoewel Dusan Tadic bij elke goal betrokken was, kan ik zien dat hij uit vorm is. Dit geldt voor meer spelers. Wellicht geeft deze overwinning de jongens het vertrouwen terug.

Ik kon overigens wel merken dat Twente beter ging spelen toen Nacer Chadli de krijtlijn overstapte, misschien dat dit ook een bron van vertrouwen is. Ik kan moeilijk oordelen over de oplossing voor, of de oorzaak van het probleem bij FC Twente. Daarvoor volg ik de ploeg niet goed genoeg.’

FC Groningen-FC Twente 0-3 (0-1).
Scoreverloop: 45. Fer 0-1, 80. Tadic 0-2(pen.) 87. Castaignos 0-3.

Toeschouwers: 21.330.
Arbiter: Kevin Blom.
Geel: Bakker (FC Groningen). Breukers (FC Twente).
Rood: Bizot (FC Groningen).

Amusementswaarde: 6.
Man of the match: Tadic.
Sterren:

Opstelling FC Groningen: Bizot, Magnasco, Van Dijk, Bakker, Burnet (79. Luciano), Bacuna, Kieftenbeld, De Leeuw, Sparv (73. Kostisc), Kirm, Zeefuik (65. Texeira).

Opstelling FC Twente: Michailov, Breukers, Douglas, Braafheid, Schilder, Fer, Pelupessy (71. Chadli), Janssen, Hölscher, Boelykin (63. Castaignos), Tadic (88. Cabral).

Jan Mennega is werkzaam als sportjournalist voor het Dagblad van het Noorden.

Delen is sportief

Reacties (1)

 1. Eduard says:

  Groningen heeft gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld. Jammer dat ze de kwaliteit niet hebben om echt gevaarlijk te worden.

  Twente is heeft, ondanks de crisis nog steeds het minst aantal doelpunten tegen gekregen.

  Kan me wel vinden in je analyse. Twente heeft een aantal spelers rondlopen die totaal niets voelen als ze voor FC Twente spelen. Dat zal niet snel anders worden. Vijfde eindigen dan maar, leren en het nieuwe seizoen een echte trainer neerzetten die wel pit en ambitie in zich heeft. Geen van Marwijk dus. Te watterig!

  Actie! In plaats van al dat gezeur erom heen. Vecht voor je club, en anders zoek aub een andere baan! Teveel nutteloze spelers bij FC Twente die precies weten hoe de wereld in mekaar zit en hoe je het de massa kunnen bespelen en ze even weer tevreden kunt stellen. Zielig gewoon, dat er spelers zijn met dit soort mentaliteit!

  Forza Twente! Ooit worden we een topclub!
Archief