Zondag 26 mei 2024
Twentesport

FC Twente ­ Willem II 4-0 (1-0) – Analyse door Andre Manuel

Geplaatst op 1 mei 2011 door   ·   Geen reacties

FC Twente behaalde een vrij eenvoudige overwinning. Ik had geen idee wat Willem II vandaag in Enschede kwam doen. Het was echt een makkie voor Twente. Bij de andere wedstrijden werd al snel duidelijk dat de beslissing in de competitie pas over twee weken zal gaan vallen. Ajax zal denken dat het moet winnen, mar vergeet dat FC Twente genoeg heeft aan een gelijkspel. Eerst natuurlijk nog de bekerfinale, beide ploegen spelen twee keer in twee weken om een hoofdprijs. Ik heb niet het idee dat een van beiden een prijs zal laten lopen.

FC Twente heeft spelers die individueel het verschil kunnen maken, ik hoop dat het ook op die manier gebeuren gaat. Het is gewoon een schitterend seizoen, met een fantastische apotheose. Er valt voor de supporters van FC Twente weinig te klagen, al gebeurt dat toch wel.  Dat zou volgens mij nog gebeuren wanneer de ploeg met dertig punten verschil kampioen zou worden. De enige waar ik over wil klagen is die debiel die vanmiddag dat zware stuk vuurwerk gooide. FC Twente is al eens gewaarschuwd, ik hoop dat het geen staartje gaat krijgen.

Hoewel de wedstrijd op een bepaald moment gespeeld was, bleef er toch een goede sfeer in het stadion. Voor een aantal spelers was deze wedstrijd prettig, om ritme op te kunnen doen. Dat merkte je bijvoorbeeld aan Bryan Ruiz, die fraaie acties afwisselde met mindere momenten. Ik zou ook graag een compliment maken aan de fans van Willem II. Ondanks dat degradatie een feit was, bleven ze achter hun ploeg staan en op een positieve manier hun ploeg steunen.

Ik geef de wedstrijd een zeven voor de sfeer. Als man van de wedstrijd kies ik voor Bart Buysse. Hij speelde een puike wedstrijd. Blijkbaar had hij nogal wat aanpasproblemen, net zoals ook Marc Janko. Spelers die vanaf het begin meedraaien, zoals Nacer Chadli, zie je maar weinig. Sterren geef ik aan Buysse en aan Ruiz.

FC Twente ­ Willem II 4-0 (1-0)
Scoreverloop:
39. De Jong 1-0, 50. Douglas 2-0, 63. Jelic 3-0 (e.d.), 77. Janssen 4-0 (pen.)
Man van de wedstrijd: Bart Buysse
Sterren: Buysse 1x, Ruiz 1x
Amusementswaarde: 7
Toeschouwers:
24.000
Scheidsrechter: D.Makkelie
Gele kaart:
Ippel (Willem II)
FC Twente:
Mihaylov, Rosales (77. Tiendalli), Wisgerhof, Douglas,  (68. Bengtsson), Buysse ,Landzaat (81. Janko), Brama, Janssen, Ruiz, De Jong, Chadli.
Willem II:
Kujovic, Gravenbeek, Biemans,  Lampi, Pereira, Ippel (83. Vossebelt),  v.d.Heijden, Levtsjenko, Rigters (46. Hutten), Janga (62. Jelic), Lasnik.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief