Maandag 26 februari 2024
Twentesport

FC Twente – Excelsior 2-2 (1-0) – Analyse door Niels oude Kamphuis

Geplaatst op 2 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

Het was vandaag gewoon heel slecht. Er was geen beleving in het veld en FC Twent leed veel balverlies. Dan zie je dat Excelsior twee keer scoort en FC Twente alsnog even aan zet. Eigenlijk waren alleen de laatste vijf minuten leuk, over het geheel stelde het niet veel voor.

Volgens mij hadden ze bij FC Twente iets van, we moeten tegen Excelsior de drie punten thuis houden en dan door naar de volgende wedstrijd. Wanneer je zo speelt, zie je dat je vaak tegen de lamp loopt. Ik vond Excelsior niet goed, maar wel dreigend vanuit de counter. Wanneer je zo speelt als hoe FC Twente vandaag deed, lukt het je tegen geen enkele tegenstander om drie punten in huis te houden. Ik vond de gehele ploeg zwak en een aantal, zoals Rosales en Bajrami zelfs extreem zwak. Ik heb dan ook geen man van de wedstrijd verkozen of sterren verdeeld. Ik vond het allemaal ver onder de maat en geef het duel een vier. Als FC Twente kampioen wil worden of in elk geval de Champions League wil bereiken, zullen dit soort wedstrijden gewonnen moeten worden. Je kunt altijd een keer puntverlies oplopen, maar niet op deze manier.

FC Twente – Excelsior 2-2 (1-0)
Scoreverloop: 34. John 1-0. 85. Maatsen 1-1, 86. Maatsen 1-2, 90. De Jong 2-2
Gele kaart: Buysse, Wisgerhof, John (FC Twente), Oost (Excelsior)
Toeschouwers: 20.000
Amusementswaarde: 4
Man van de wedstrijd: geen
Sterren: geen
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Buysse (68. Tiendalli), Brama, De Jong, Janssen, Bajrami (46. Berghuis), Janko (65. Fer), John .
Excelsior: De Ruiter, Eekman, Van .Steensel, Nieveld, Scheimann, De Graaf, Alberg, Broerse (77. Te Vrede), Lagouireh, Oost (82. Van Buren/, Vincken (82. Maatsen)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief