Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

FC Twente – Fulham 1-0 (0-0) – Analyse door Rik Platvoet

Geplaatst op 2 december 2011 door   ·   Geen reacties

Fulham wilde er geen wedstrijd van maken en speelde vanuit een gesloten verdediging. Daarbij werden ze alleen met spaarzame uitvallen gevaarlijk. FC Twente slaagde er, op tien minuten na, in om het duel te controleren. Dat gebeurde alleen niet in een al te hoog tempo. Ook FC Twente kreeg geen geweldige kansen, maar  was wel de betere ploeg.

Fulham speelde in een 4-4-2  vlak formatie, zoals dat dan heet. Een heel compacte ploeg, waar FC Twente maar heel lastig doorheen kon komen.Fulham deed het tactisch goed, maar FC Twente loste het professioneel op. De tweede helft was Fulham dreigend in de counter. In de laatste fase wist FC Twente alsnog verdiend te winnen. Het was een mooie aanval waarbij Marco Janko zijn waarde bewees.

Tegen een club uit de Premiership 70 tot 80 procent van de wedstrijd domineren is een knappe prestatie, ook al gebeurde het zonder flitsend voetbal. Ik vond dat Denny Landzaat goed tussen de linies speelde. Bajrami ging twee of drie keer goed de vrije ruimte in en daardoor ontstond er ruimte voor Rosales om de voorzet voor de goal te geven. Door die treffer sluit FC Twente het duel af met een goed gevoel. Ik vond de wedstrijd redelijk goed, FC Twente heeft het professioneel uitgepseeld. Er zijn alleen twee voetballende ploegen nodig om er een leuke wedstrijd van te maken. Daarom een 6 voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd kies ik voor Marc Janko. Misschien op basis van de gehele wedstrijd niet terecht, maar wanneer je in een wedstrijd als deze een kwartier voor tijd in het veld komt en dan er in slaagt om beslissend te zijn is dat bijzonder knap.

FC Twente – Fulham 1-0 (0-0)
Scoreverloop:
89. Janko 1-0
Rood: 90+2. Johnson, (2x geel)
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd: Marc Janko
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Fer (46. John), Landzaat, Bajrami, De Jong, Chadli (79. Janko)
Fulham: Schwarzer, Kelly, Hughes, Hangeland, Riise, Dembele (83. Kasami), Etuhu, Murphy, Duff (34. Frei), Johnson, Zamora (87. Sa)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief