Zondag 19 mei 2024
Twentesport

FC Twente – NAC Breda 2-2 (0-0) – Analyse door Dennis Sepp

Geplaatst op 15 april 2012 door   ·   Geen reacties

FC Twente is op dit moment een ploeg met weinig vertrouwen. Met name in het centrum van de verdediging durven de spelers weinig. Daarnaast zie je dat ballen veelvuldig fout ingespeeld worden of van de voet afspringen. FC Twente was niet in staat een tegenstander die erg verdedigend speelde het moeilijk te maken. Het tempo was te laag en de centrale verdedigers schoven geen van beiden door. Wanneer ze dat wel gedaan zouden hebben, was er op het middenveld een overtalsituatie ontstaan waardoor NAC gedwongen zou zijn om keuzes te maken. Ook had je, door een hoger tempo te spelen NAC kunnen dwingen fouten te maken.

De gelijkmaker van Luuk de Jong kwam uit de lucht vallen. Vervolgens ging het publiek er achter staan en kwam er schwung in het elftal. NAC leek even verrast en ineens lukte het allemaal wel. Na de 2-1 leek het alsof het publiek en de spelers door wilden, op jacht naar meer. Het leek alsof Steve McClaren vanaf de kant met handgebaren de spelers aangaf het tempo er uit te halen en weer in te zakken. Het is dat NAC niet vol overtuiging speelde, anders hadden ze nog veel gevaarlijker kunnen zijn.

Deze uitslag zal bij FC Twente nog wel even nadruppen. Ik geef het duel een zes en een half. De vier doelpunten maakten het nog een beetje goed. Als man van de wedstrijd kies ik voor Luuk de Jong, die twee belangrijke treffers maakte. Hij krijg als enige een ster.

FC Twente – NAC Breda 2-2 (0-0)
Scoreverloop: 56. Schalk 0-1, 61. De Jong 1-1, 63. De Jong 2-1, 90+3. Boukhari 2-2
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Geel: Luijckx en Bayram (NAC Breda)
Amusementswaarde: 6,5
Man van de wedstrijd: Luuk de Jong
Sterren: Luuk de Jong (1x)
FC Twente: Boschker, Cornelisse (46. Kuiper), Bengtsson, Douglas, Tiendalli, Brama, Fer, Janssen (83. Röseler), Chadli, De Jong, O. John(58. Verhoek)
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Koenders,Luijckx, Botteghin, El Akchaoui, Buijs,Gilissen (83. Sarpong), Schilder, Lurling, Schalk (74. Bayram), Boukhari.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief