FC Twente – NEC 1-1 (1-1) – Analyse door Rik Platvoet

Geplaatst op 20 februari 2011 door   ·   Geen reacties

FC Twente had het eerste kwartier moeite om in het spel te komen. Met name op het middenveld was NEC beter. Dat leverde via Schöne, die Zimling goed inspeelde ook de 1-0 op. Na vijftien a twintig minuten ging FC Twente wat meer vooruit spelen. Daardoor slaagde de ploeg er in om te domineren. Dat leverde de 1-1 op na een goede actie van Emir Bajrami. Vlak voor rust kreeg Bryan Ruiz een goede kans op de 2-1.

Naar mate de wedstrijd vorderde werd het steeds meer vechtvoetbal. Je kon merken dat FC Twente een wedstrijd in de benen had, want de echte scherpte was er af, terwijl NEC dreigend bleef. De laatste vijf minuten kreeg FC Twente vanuit corners en door een bal van De Jong op de lat nog wel kansen. Ik vond dat de ploeg niet genoeg combineerde en te vaak de lange bal hanteerde. In andere wedstrijden was het nog wel eens een individuele actie die het verschil kon maken, maar ook dat lukte vandaag niet.

Ik geef de wedstrijd een 6, hoewel het niet best was, zat er af en toe toch wel wat in. Als man van de wedstrijd kies ik voor Theo Janssen, vanwege zijn fraaie vrije ballen, al vond ik ook Bart Buysse een aardige wedstrijd spelen. Sterren deel ik vandaag niet uit. Als het had gemogen dan had ik Lasse Schöne van NEC er misschien een gegeven, hem vond ik heel aardig spelen.

FC Twente – NEC 1-1 (1-1)