Maandag 4 maart 2024
Twentesport

FC Twente – PSV 2-2 (1-1) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 30 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

Ik vond het een heel boeiende wedstrijd, hoewel FC Twente onder te maat speelde. Er waren te veel spelers uit vorm. De 1-0 kwam op een goed moment. Dan hoop je dat de ploeg voordeel haalt uit de 30.000 mensen die er achter gaan staan. Maar met dat voordeel was het binnen een minuut weer gedaan. PSV was de bovenliggende partij en liet de bal gemakkelijk rond gaan. Bij FC Twente stonden te veel spelers niet op de juiste plek. Bovendien had Wout Brama een mindere dag. PSV oogde feller en liet de bal gemakkelijker rond gaan.

 Naar mijn mening stond Nacer Chadli op de verkeerde plek. Als buitenspeler vind ik hem veel beter tot zijn recht komen dan achter de spitsen. Daar moet hij toch vooral simpel spelen en dat is eigenlijk zonde van zo’n creatieve speler.

 Met vijf aanvallende spelers spelen kan goed en slecht uitpakken. PSV oogde stabieler. Het omslagpunt was natuurlijk de rode kaart. FC Twente slaagde er vervolgens in het spel naar zich toe te trekken. Ook na de 2-2 zat er nog meer in, maar speelde de ploeg te onzuiver. FC Twente mag niet klagen over de uitslag. De wedstrijd had voor hetzelfde geld ook gewonnen of verloren kunnen worden.

 Het laatste kwartier was het leukst. FC Twente speelde niet topwedstrijd waardig. Toch denk ik dat in dit mooie stadion waar het geluid van het publiek echt van twee kanten komt het nog een mooi seizoen kan worden. Ik heb geen man van de wedstrijd gekozen zoals ik ook geen sterren heb toegekend. Het duel geef ik een 6,5 puur op basis van het laatste kwartier. Er werd wel geknokt maar het was voetballend niet van een hoogstaand niveau.

FC Twente – PSV 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 10. Douglas 1-0, 11. Labyad 1-1, 64. Marcelo 1-2, 78. Fer 2-2
Geel: Brama (FC Twente) Marcelo en Toivonen (PSV)
Rood: 72. Strootman
Amusementswaarde: 6,5
Man van de wedstrijd: geen
Sterren: geen
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Bengtsson (77. Landzaat), Tiendalli, Brama, Chadli, De Jong, Bajrami, Janko (71. Fer), John.
PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Bouma, Tamata (19. Willems), Wijnaldum, Toivonen, Strootman, Labyad (84. Labyad), Matavz (74. Engelaar), Mertens.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief