Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

FC Twente – RKC Waalwijk 5-0 (2-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 21 januari 2012 door   ·   Geen reacties

Dit was een makkie. RKC stelt niets voor. Het was vanaf het beginsignaal al een kwestie van wachten op de 1-0. Toen Luuk de Jong scoorde, was het eigenlijk ook al over en uit. RKC kwam er helemaal niet aan te pas, FC Twente had het middenveld in de hand. Het was een soort kat en muis-spelletje.

Leroy Fer speelde een goede wedstrijd op het middenveld. Door hem kwam er meer diepte in het spel. Met alle ballen die hij ontving, deed hij wat goeds. Ik zag meer lijn in het spel. Het middenveld was goed in beweging. Er werd meer gevoetbald dan onder Co Adriaanse. Het combinatiespel was beter. Het spel is beter geworden, ook al was het met eenzelfde elftal. Ik heb wel vertrouwen in de tweede seizoenshelft. Natuurlijk was het tegen een zwakke tegenstander, volgende week tegen FC Groningen zal het heel anders worden. Maar voor zulke wedstrijden laden spelers zich ook anders op. 5-0 is gewoon goed. Je moet ze altijd nog wel zien te maken. Dat deden ze. Dat geeft zelfvertrouwen.

Ik geef de wedstrijd een 6 als amusementswaarde. Het was geen groots duel. Een eenvoudige avond voor FC Twente. De man van de wedstrijd is Luuk de Jong. Aanvallend speelde hij goed, in de lucht was hij sterk en hij maakte twee belangrijke doelpunten. Die penalty schoot hij goed binnen. Om diezelfde reden krijgt hij ook een ster. Hij speelde gewoon goed.

FC Twente – RKC Waalwijk 5-0 (2-0)
Scoreverloop:
26. De Jong 1-0, 35. Bajrami 2-0, 54. De Jong 3-0 (penalty), 65. Chadli 4-0, 81. O. John 5-0
Arbiter: Van Sichem
Geel: Rosales en Brama (FC Twente) Duits, Van Peppen en Auassar (RKC Waalwijk)
Amusementswaarde: 6
Sterren: Luuk de Jong (1 ster)
Man van de wedstrijd: Luuk de Jong
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama (68. Janssen), Chadli (84. J. John), Fer, Bajrami (73. Janko), De Jong, O. John
RKC Waalwijk: Zoet, Bandjar, Drost, Van Mosselveld, Van Peppen,  Braber (64. Auassar), Duits (63. Ten Voorde), Sno, Schet (77. Van Hout), Castillion, Meijers

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief