Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

FC Twente – Roda JC 1-1 (0-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 10 april 2011 door   ·   1 Reactie

Het was een teleurstellende wedstrijd. Ik had verwacht dat FC Twente na afgelopen donderdag wel het een en ander recht wilde zetten, maar de wedstrijd kwam maar niet los. De eerste helft leek het wel zomeravondvoetbal. FC Twente kreeg wel kansjes maar benutte die niet. Positioneel was het slordig, alsof de ploeg niet het brandende verlangen om kampioen te worden had. De tweede helft was die intentie wel aanwezig. De penalty van Bryan Ruiz oogde knullig, een mislukte Panenka.

Het werd een moeilijke tweede helft die FC Twente voor hetzelfde geld verloren had. Roda JC is een stugge ploeg, die duidelijk voor een puntje kwam. Vlak voor tijd werd het door de strafschop nog 1-1 en toen had FC Twente alsnog kunnen winnen. Dat zou wel onterecht zijn geweest, want de ploeg was vandaag niet goed genoeg om Roda van de mat af te spelen. FC Twente mag heel blij zijn met een puntje want het ging allemaal erg moeizaam. De echte wedstrijdscherpte ontbrak, wat misschien begrijpelijk is na de drukke week, al zou dat geen excuus mogen zijn. Ik heb me wat geërgerd aan Marc Janko. Het oogde bij hem alsof hij het als zijn werk zag om te voetballen, straalde geen spelvreugde uit.

Vandaag geen man van de wedstrijd of sterren en een zes voor de amusementswaarde, ik heb me namelijk niet vermaakt.

FC Twente – Roda JC 1-1 (0-0)
Scoreverloop:
77. Bodor 0-1, 85. Janssen 1-1 (pen.)
Bijzonderheden: 53. Ruiz mist strafschop
Man van de wedstrijd: geen
Sterren: geen
Amusementswaarde: 6
Toeschouwers: 23.800
Scheidsrechter: E.Janssen
Gele kaart: Janssen, Buysse (FC Twente)
                        Hempte, Skoubo, Junker (Roda JC)
Rode kaart: 83. Prus (Roda JC)
                        90+5 Rosales (FC Twente)
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Buysse, Landzaat (78. Bajrami), Brama, Janssen, Ruiz, Janko (78. John), Chadli.
Roda JC: Prus, De Fauw, Wielaert, Kah, Hempte, Delorge (90+1 Svärd), Vormer, Janssen, Hadouir (61. Bodor), Skoubo,  Junker (85. Van Eijk).

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Eduard Bults says:

    Wat een saaie analyse weer. Mijn analyse. Voor de zoveelste keer dit seizoen speelt Twente dramatisch. Het positiespel is steeds goed maar echt mooie uitgespeelde kansen creeren is er bijna niet bij. Tevens is het tempo veel en veel te laag. Balletje opzij, balletje terug, een lang balletje. Dat Twente op de eerste plek staat is te danken aan PSV en AJAX. Zij laten namelijk ook veel te veel punten liggen. De Jong die na de winterstop fantastisch speelt was een gemis. Daarvoor in de plaats kwam Janko terug en tevens het spel dat we een maand terug ook zagen bij Twente en toen we ook moeizaam en met geluk de punten binnenhaalden. Ik denk dat de gelukkigste club dit jaar kampioen wordt of beter gezegd de minst slechte.

    Forza Twente
    We blijven nog even duimen!
Archief