Zondag 19 mei 2024
Twentesport

FC Twente – Roda JC 2-0 (0-0) – Analyse door Alfred Nijhuis

Geplaatst op 1 april 2012 door   ·   Geen reacties

Roda JC is een gevaarlijke counterploeg met Junker en Malki voorin. Het was voor FC Twente dan ook zaak goed geconcentreerd te spelen en vooral geen tegentreffer te incasseren. FC Twente had daarnaast veel moeite om zelf kansen te creëren. De openingstreffer van Douglas kwam dan ook uit een doodspelmoment. De 2-0 was een moment van individuele klasse van Ola John die de voorzet op Verhoek gaf. Leuk voor hem om met een goal te beginnen, ook leuk hoe het publiek op hem reageert.

Het was al met al geen hoogstaande wedstrijd. Er werd te veel gelopen met de bal. Wanneer er direct gespeeld werd ontstond er meteen gevaar en kwam er schwung in het elftal. Helaas gebeurde dat maar een enkele keer. FC Twente is kampioen in het vertragen van het spel. Dat zouden ze juist niet moeten doen tegen een ploeg die zo defensief staat. Een ander punt was dat Plet vaak al in de spitspositie stond in plaats van daar naar toe te gaan op het moment dat de voorzet kwam. Op die manier zou hij veel lastiger te verdedigen zijn. Plet speelde toch al wat ongelukkig. Hij is echt een speler die in de zestien klaar staat om af te maken, maar lijkt met meevoetballen een probleem te hebben. Ik vraag me dan ook, met alle respect voor hem, af of hij de voetballer is die FC Twente echt verder brengt en helpt op het niveau te komen dat de club nastreeft. Uiteindelijk werd er met 2-0 gewonnen en dat was nog heel moeilijk tegen dit Roda JC.

Ik kies voor Douglas als man van de wedstrijd en geef hem ook een ster. Ik vond ook Bengtsson en Rosales heel goed spelen. Rosales maakte de eerste helft heel goed gebruik van de ruimte die Ramzi hem bood. Na rust was het Tiendalli die heel goed en geconcentreerd speelde. Het duel zelf geef ik wat amusementswaarde betreft een zes. Het is te hopen dat FC Twente door de overwinning weer wat meer vertrouwen krijgt en weer wat meer dingen durft te proberen in het veld.

FC Twente – Roda JC 2-0 (0-0)
Scoreverloop:
55. Douglas 1-0, 83. Verhoek 2-0
Scheidsrechter: Van Boekel
Man van de wedstrijd:  Douglas
Sterren: Douglas (1x)
Amusementswaarde: 6
Geel: Janssen, Brama en Fer (FC Twente) Ramzi en Malki (Roda JC)
FC Twente: Boschker, Rosales, Bengtsson, Douglas, Tiendalli, Brama, Fer, Janssen (90+2. Leugers), Chadli, Plet (67. Verhoek) O.John
Roda JC: Kieszek, Monteyne, Biemans, Vukovic, Hempte, Delorge (87. Fledderus) Vormer, De Beule (61. Donald, 78. Sutchuin Djoum), Ramzi, Junker, Malki

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief