Zondag 19 mei 2024
Twentesport

FC Twente – Schalke 04 1-0 (0-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 9 maart 2012 door   ·   Geen reacties

‘FC Twente heeft het duel gewonnen en dat is natuurlijk het voornaamste. Ze zullen het in de return nog wel lastig gaan krijgen, denk ik. De eerste tien minuten was het echt over en weer aftasten. Luuk de Jong kreeg een goede kans en ook Nacer Chadli had een goede kopbal. Het is dat een beetje geluk toen ontbrak, anders sta je op dat moment al met 1-0 voor. De eerste helft ging vervolgens op en neer. FC Twente was daarbij zeker niet de mindere. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Ondanks dat FC Twente goed speelde, kreeg het vervolgens eigenlijk geen kansen meer.

Ik vond dat bij FC Twente de achterhoede heel goed stond. De verdediging heeft het heel goed gedaan, want Schalke heeft gedurende de gehele wedstrijd eigenlijk geen kans gehad. Natuurlijk speelt het duel van afgelopen zondag daarbij een grote rol. Die overwinning heeft de ploeg veel zelfvertrouwen gegeven. Ik heb dit seizoen nog niet gezien dat FC Twente zo goed speelde als vandaag. Ik vond FC Twente veel beter dan Schalke, met wat geluk scoren ze nog één of twee keer. Ik weet eigenlijk niet of de strafschop wel of niet terecht was. Vanaf mijn positie en zonder herhaling was dat lastig te zien. De aanwezigheid van de extra official had in ieder geval geen nut, want hij had hier duidelijk geen toegevoegde waarde.

Al met al was het een heel leuke pot, zoals gezegd, ik heb FC Twente nog niet zo goed gezien. Ik geef de wedstrijd daarom een acht wat amusementswaarde betreft. Als man van de wedstrijd kies ik voor Luuk de Jong. Hij scoort de goal, maar is daarnaast ook echt gevaarlijk en speelt in balbezit heel goed.

FC Twente – Schalke 04 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 61. De Jong 1-0 (pen.)
Scheidsrechter: Thomson (Schotland)
Geel: Janssen (FC Twente) Hildebrand en Escudero (Schalke 04)
Rood: 60. Matip
Amusementswaarde: 8
Man van de wedstrijd:
Luuk de Jong
FC Twente:
Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales, Brama, Fer, Janssen (85. Bajrami), O.John, De Jong, Chadli
Schalke 04: Hildebrand, Uchida, Papadopoulos, Matip, Fuchs, Hoger, Jones, Raul (90. Escudero), Holtby (90+3. Moritz), Obasi (82. Draxler) Marica

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief