Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

FC Twente – Schalke 04 1-0 (0-0) – Anaylse door Berthil ter Avest

Geplaatst op 9 maart 2012 door   ·   Geen reacties

‘Het was een leuke wedstrijd. De eerste helft waren er maar weinig kansen, of eigenlijk was dat over de gehele wedstrijd het geval. Ik vond dat Schalke 04 het goed deed, door vroeg druk te zetten. Daardoor had FC Twente moeite met de opbouw. Normaal wil FC Twente vanuit het middenveld de zijkanten inspelen en dan de weg naar voren zoeken. Dat lukte niet, omdat de voorste twee man van Schalke drie spelers van FC Twente goed bezig hielden. Een paar keer werd heel geforceerd Wout Brama ingespeeld en dan zat Schalke er direct heel goed bovenop. Daardoor was het lastig op te bouwen. Douglas loste dat een paar keer goed op door Leroy Fer ineens aan te spelen. Daarna kon dan wel de zijkant, met name Ola John, want Nacer Chadli speelde wat zwervend en deed dat niet goed, aangespeeld worden.

Ik vond dat je kon merken dat FC Twente voorzichtig speelde. Schalke 04 heeft natuurlijk een andere status dan Steaua Boekarest, de vorige tegenstander. De eerste helft kreeg FC Twente een paar kansen.  De tweede helft vond ik dat Schalek goed begon. De ploeg kreeg een paar corners en kwam een paar keer goed door. Vervolgens had FC Twente weer het initiatief. Je zag dat Chadli meer in de wedstrijd kwam en zijn tegenstander een paar keer uitspeelde. De echte ommekeer was natuurlijk de strafschop. Ik kon niet goed zien of het een terechte was. Het was in elk geval een enorme meevaller voor FC Twente. Vervolgens slaagde de ploeg er niet in om door te drukken. Daarvoor speelde de ploeg te langzaam. Daardoor bleef het voor Schalke allemaal te belopen. Zeker ook omdat die ploeg een bijzonder fitte indruk maakte. FC Twente had in die fase een speler als Theo Janssen, die met een lange bal het spel kan verplaatsen, goed kunnen gebruiken.

FC Twente had het duel definitief op slot kunnen nemen en alvast een voorschot op de return kunnen nemen door er nog een of twee bij te maken. Dat gebeurde niet. Via Bajrami, Janssen en John was er wel gevaar maar FC Twente deed zichzelf te kort. Toch vond ik dat FC Twente goed gespeeld heeft. Ik geef het duel een zeven. Als man van de wedstrijd kies ook ik voor Luuk de Jong. Hij is echt een speler waarvan je duidelijk kunt zien dat hij steeds beter wordt. Voor de ploeg is het erg prettig een spits te hebben die zo meevoetbalt en ook nog eens doelpunten maakt.

FC Twente – Schalke 04 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 61. De Jong 1-0 (pen.)
Scheidsrechter: Thomson (Schotland)
Geel: Janssen (FC Twente) Hildebrand en Escudero (Schalke 04)
Rood: 60. Matip
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: Luuk de Jong
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales, Brama, Fer, Janssen (85. Bajrami), O.John, De Jong, Chadli
Schalke 04: Hildebrand, Uchida, Papadopoulos, Matip, Fuchs, Hoger, Jones, Raul (90. Escudero), Holtby (90+3. Moritz), Obasi (82. Draxler) Marica.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief