Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

FC Twente – Villarreal 1-3 (1-0) – Analyse door Berthil ter Avest

Geplaatst op 14 april 2011 door   ·   Geen reacties

FC Twente probeerde vandaag wel om alsnog verder te komen, maar deed dat niet met veel overtuiging, terwijl Villarreal het wel goed vond. De 1-0 was een fantastische aanval. Als de 2-0 er ook nog in was gedaan, was ik misschien nog wel gaan verzitten op mijn stoel. De tweede helft zat het er echter niet meer in. Je zag dat FC Twente op twee gedachten hinkte en ook probeerde om de boel een beetje te sparen. De ploeg probeerde het wel, maar niet vol overtuiging. Daardoor was het vooral de bal rondspelen en voorzichtig het middenveld inspelen.

Er was dus niet echt sprake van verrassingen. De enigen die aanvallend wat brachten waren Brama, Janssen en Ruiz. De bal werd vaak te laat gespeeld, waardoor het aanspeelpunt al weer gedekt stond. Villarreal liet het spel aan FC Twente en liet af en toe wat zien. Bij 1-1 was het gespeeld en hoewel het misschien te ver gaat de wedstrijd als een formaliteit aan te merken, was eigenlijk vooraf al wel duidelijk dat FC Twente zich kan gaan richten op het kampioensschap. Ze zijn ver gekomen in Europa en we hebben mooie wedstrijden gezien. Voor die van vandaag geef ik niet meer dan een mager zesje. Als man van de wedstrijd kies ik voor Wout Brama.

FC Twente – Villarreal 1-3 (1-0)
Scoreverloop:
32. Bajrami 1-0, 60. Rossi 1-1 (pen.), 84. Ruben 1-2 (pen.), 90. Cani 1-3
Toeschouwers:
21.000
Scheidsrechter: Collum (Schotland)
Gele kaart: Leugers (FC Twente), Catala (Villareal)
Rode rood: 58. Tiendalli (FC Twente)
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd: Wout Brama
FC Twente: Boschker, Tiendalli, Douglas, Onyewu, Buysse, Brama (61. Landzaat), Janssen, Leugers, Ruiz (78. Bannink), Janko (71. John), Bajrami.
Villarreal: López, Mario, Musacchio, Marchena, (76. Oriol), Catalá, Valero (62. Cani), Matilla, Bruno, Wakaso, Rubén,  Rossi (73. Pérez).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief