Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

FC Twente – Villarreal 1-3 (1-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 15 april 2011 door   ·   Geen reacties

Ik had gehoopt op een bliksemstart van FC Twente, maar dat lukte niet. De ploeg speelde wel haar eigen spel, met goed positiespel, alleen ontbrak de eindpass. Toch werd het na een half uur 1-0, met een super mooi doelpunt. Dat zie je dat FC Twente toch wel de kwaliteiten heeft om tegen een ploeg als Villarreal wat uit te richten. Vlak voor rust is er ook nog de kans op 2-0, was die er in gegaan, dan had ik het nog wel eens willen zien.

De tweede helft kwam moeizaam op gang, vervolgens kreeg Tiendalli na een slechte aanname rood. Dan weet je dat FC Twente het niet zal gaan halen en is het wel begrijpelijk dat er spelers gewisseld worden.  Uiteindelijk heeft Villarreal het professioneel uitgespeeld.

FC Twente verlaat Europa met opgeheven hoofd, de uiteindelijke 3-1 nederlaag is wat geflatteerd. Ik denk dat de publiek de grote winnaar was, de sfeer in het stadion door fans die op deze manier achter hun ploeg gaan staan, dat zie je niet vaak.

Ik verkies Douglas als man van de wedstrijd, die ik beoordeel met een zeven. Dat vooral vanwege de sfeer en ook om wat FC Twente gepresteerd heeft. Verder vond ik het opvallend hoe Leugers meedraaide. Hij is er toch een hele tijd uit geweest. Daarmee zie je dat wanneer de posities maar goed bezet zijn, de poppetjes op de juiste plek komen te staan.

FC Twente – Villarreal 1-3 (1-0)
Scoreverloop:
32. Bajrami 1-0, 60. Rossi 1-1 (pen.), 84. Ruben 1-2 (pen.), 90. Cani 1-3
Toeschouwers:
21.000
Scheidsrechter: Collum (Schotland)
Gele kaart: Leugers (FC Twente), Catala (Villareal)
Rode rood: 58. Tiendalli (FC Twente)
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: Douglas
FC Twente: Boschker, Tiendalli, Douglas, Onyewu, Buysse, Brama (61. Landzaat), Janssen, Leugers, Ruiz (78. Bannink), Janko (71. John), Bajrami.
Villarreal: López, Mario, Musacchio, Marchena, (76. Oriol), Catalá, Valero (62. Cani), Matilla, Bruno, Wakaso, Rubén,  Rossi (73. Pérez).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief