Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

FC Twente – Zenit Sint-Petersburg 3-0 (1-0) – Analyse door Bethil ter Avest

Geplaatst op 10 maart 2011 door   ·   Geen reacties

Ik heb een heel leuke voetbalavond gehad en daar zag het in eerste instantie niet naar uit. Het was eigenlijk vooral een heel bizarre avond. Zenit was de eerste helft veel beter dan FC Twente. Het gaat te ver te zeggen dat FC Twente werd weggespeeld, maar ze stonden wel onder grote druk. Op basis van het eerste deel van de wedstrijd zou je verwachten dat Zenit fluitend een 2-0 of 3-0 overwinning zou gaan behalen. Dat kwam vooral doordat de Russen het middenveld in handen hadden en daar volop combineerden. Wout Brama en Denny Landzaat hadden het erg lastig. Theo Janssen vervulde een rol achter spits De jong en speelde naar mijn mening te diep. Zenit wist te combineren tot aan de zestien en je merkte ook dat spits Danko Lazovic gaandeweg gefrustreerd raakte, omdat het niet lukte te scoren.

FC Twente scoorde vervolgens eigenlijk uit het niets, door een heel goede kopbal van Luuk de Jong. Toch bleef de ploeg het heel moeilijk houden. Zenit wist de opbouw van Twente telkens te verstoren waardoor vaak de lange bal gehanteerd moest worden en er eigenlijk geen mogelijkheid was zelf een goede aanval op te zetten.

De tweede helft was er minder druk. Dat kwam ook door de wind, die speelde zeker een rol. FC Twente wist heel effectief met de kansen die het kreeg om te gaan. Daardoor won het een wedstrijd waarvan je, wanneer je alleen de uitslag zien, niet zou verwachten dat het zo gegaan is als wanneer je de wedstrijd gezien hebt. Ik beoordeel het duel met een acht voor de amusementswaarde. Ik heb een heel leuke avond gehad. Als mannen van de wedstrijd kies ik voor De Jong, vanwege zijn doelpunten en voor Nikolay Mihaylov, die met enkele cruciale reddingen zijn ploeg in de wedstrijd hield.

FC Twente – Zenit Sint-Petersburg 3-0 (1-0)25. De Jong 1-0, 56. Landzaat 2-0, 90+2 De Jong 3-0

Scoreverloop:

Man van de wedstrijd: De Jong en Mihaylov
Amusementswaarde:
8

Toeschouwers:
20.750
Scheidsrechter: Clattenburg (Eng.)
Geel: Douglas, Buysse (FC Twente), Alves, Meira (Zenit Sint-Petersburg)

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Buysse, Landzaat, Brama, Janssen,  Bajrami (76. John),De Jong,Chadli.

Zenit Sint-Petersburg:
Malafejev, Anjoekov, Alves, Meira, Lukovic, Zyrjanov (69. Huszti), Denisov, Sjirokov (69. Faizoelin) ,Ionov  (85. Kerzjakov), Lazovic, Danny.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief