Vrijdag 26 juli 2024

FC Twente – Zenit Sint-Petersburg 3-0 (1-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 11 maart 2011 door   ·   Geen reacties

De eerste helft was billenknijpen. De aanvallers van Zenit waren sneller dan de verdedigers van FC Twente. Uiteindelijk werd een heel rare wedstrijd. De sfeer in het stadion was echt optimaal, maar FC Twente begon erg moeizaam. Het leek alsof de ploeg niet wist wat het van Zenit kon verwachten. Vervolgens resulteerde de eerste aanval van FC Twente in een doelpunt. Op dat moment had ik het idee dat het mooi zou zijn wanneer ze die voorsprong tot de rust vast zouden kunnen houden. Dan misschien wat omzettingen en hopelijk de tweede helft er een gelijkspel uit zien te halen.

Zoals de tweede helft verliep was bijna niet te geloven. Je zag Luuk de Jong echt opleven, hij speelde na zijn doelpunt een uitstekende wedstrijd. Dat deed Nikolay Mihaylov eveneens. Hij maakte een aantal cruciale reddingen.

Dat het 3-0 werd, maakt dat FC Twente een goede kans heeft om de volgende ronde te bereiken. Vooraf had ik gedacht dat deze ronde het eindstation zou zijn. De ploeg liet zich door de eerste helft niet van de wijs brengen en het wedstrijdverloop liet me perplex staan. Ik was onder de indruk van De Jong, die twee knappe doelpunten maakt. Ik geef de wedstrijd op basis van de tweede helft een acht. Als man van de wedstrijd kies ik voor De Jong. Ik vond ook Brama en Wisgerhof een goede wedstrijd spelen. Natuurlijk ook Mihaylov, die zijn ploeg met enkele goede reddingen, overeind hield.

FC Twente – Zenit Sint-Petersburg 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 25. De Jong 1-0, 56. Landzaat 2-0, 90+2 De Jong 3-0

Man van de wedstrijd: De Jong