Zondag 19 mei 2024
Twentesport

FC Twente – Ajax 1-2 (0-1) – Analyse door Andre Manuel

Geplaatst op 29 april 2012 door   ·   2 Reacties

De kans voor Ola John en de manier waarop hij daar mee om ging zegt eigenlijk alles. FC Twente snakt duidelijk naar het einde van het seizoen. Het was nog niet eens zo heel slecht, maar de ploeg kon gewoon niet meer brengen. Op een gegeven moment ging het publiek er achter staan en had je even het idee dat FC Twente over Ajax heen zou walsen. Daarvoor ontbrak dan weer het geloof. Het enige positieve van vandaag is dat Ajax geen kampioen is geworden. Ik vond die ploeg voetballend niet best. Ze speelden niet als een kampioen, hadden maar weinig fatsoenlijke aanvallen.

Al met al is dit een slot dat wel past bij deze competitie. Europees voetbal halen zal nog heel moeilijk worden. Wat dat betreft is het duel van aanstaande woensdag met sc Heerenveen al een alles of niets wedstrijd. Dit is duidelijk het seizoen geworden dat er soms nu eenmaal tussen zit en waar je van wist dat het een keer komen zou. Het is voor FC Twente zaak goed uit te rusten en er dan komend seizoen weer tegen aan te gaan.

Ik geef de wedstrijd wat amusementswaarde betreft een acht. Als man van de wedstrijd kies ik voor Peter Wisgerhof, hij krijgt als enige ook een ster.

FC Twente – Ajax 1-2 (0-1)
Scoreverloop:
30. 0-1 Janssen (pen.), 72. Fer 1-1, 78. Van der Wiel 1-2
Arbiter: Liesveld
Geel: Mihaylov, Fer
Man van de wedstrijd: Wisgerhof (FC Twente)
Amusementswaarde: 8
Sterren: Wisgerhof (1x)
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof (73. Röseler), Douglas, Tiendalli, Brama (83. Plet), Janssen (46. Verhoek), Fer, Chadli, De Jong, O.John.
Ajax: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Blind, Anita (87. Enoh), Eriksen, Janssen, Aissati (80. Sigthórsson), De Jong, Boerrigter (64. Ebecilio).

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. John says:

  Als Twente geen Europeesvoetbal haalt kan dit wel eens grote gevolgen hebben voor het aanblijven van Luuk de Jong. Die eigenlijk onmisbaar is.
  Het toont de slechte visie van het technisch hart waar men bij FCT over spreekt. Het huiswerk is onvoldoende.Veel geld uitgeven en weinig results.

 2. Hans van den Berg says:

  Verdedigend geen organisatie. Rosales en Tiendalli zorgen voor pure onrust en van rugdekking of overnemen van dekking hebben ze nog nooit gehoord.
  Middenveld speelt te ver uit elkaar en zorgt ervoor dat Brama “zwemt” tussen de linies.
  Aanvallend zijn Chadli en Ola John puur voor zich zelf bezig en vergeten de Jong aan te spelen in de combinatie. Ook hun omschakeling van balbezit naar balverlies is dramatisch.
  Tegen Heerenveen Verhoek vertrouwen geven op rechts met een basisplaats. Chadli, aanvallende middenvelder met de punt naar voren zodat hij vaak naast de Jong komt en Brama en Fer als verdedigende middenvelders tegen het centrum aan.
  Proberen het combinatievoetbal er weer in te krijgen met veel inzet en spektakel!
  Liever een ouderwets Twents kwartierje dan Europees voetbal
Archief