Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

FC Twente – Ajax 3-2 (n.v.) (1-2) – Analyse door Berthil ter Avest

Geplaatst op 9 mei 2011 door   ·   Geen reacties

De eerste helft was het opvallend te zien hoe Ajax probeerde de opbouw van FC Twente te ontregelen, door druk op Douglas te zetten. Hij speelde hierdoor onzeker en FC Twente kreeg geen grip op de wedstrijd. FC Twente had dan wel een optisch overwicht, maar de beste kansen waren voor Ajax. Dat kwam allemaal doordat niet Peter Wisgerhof, maar Douglas werd vrijgelaten. Op dat moment zie je zijn beperkingen, wat uiteindelijk ook tot de twee goals leidde. Wat FC Twente had moeten doen was, net als de laatste weken, Theo Janssen en Douglas beide doorschuiven. Het wordt dan op een goed moment nog wel 2-1.

De tweede helft ging FC Twente wel een tegen een spelen. Daarbij komt Douglas beter tot zijn recht en is hij niet langer een gevaar voor zijn eigen ploeg. De 2-2 was zwaar verdiend. De sleutel van deze wedstrijd was dus de tactische omzetting. De eerste helft van de verlenging zakte FC Twente terug. Ajax speelde redelijk voetbal tot aan het zestienmetergebied. FC Twente kwam er vervolgens weer uit en dan is het mooi dat het Janko is die de 3-2 scoort.

Al met al was FC Twente de betere ploeg in een mooie wedstrijd, die ik een tien geef voor de amusementswaarde. Ik vond Bart Buysse en Denny Landzaat goed spelen, net als Wout Brama. Theo Janssen was weer eens beslissend. Ik ga voor Buysse als man van de wedstrijd.

FC Twente – Ajax 3-2 (n.v.) (1-2)
Scoreverloop: 19. De Zeeuw 0-1, 40. Ebecilio 0-2, 45. Brama 1-2, 56. Janssen 2-2, 117. Janko 3-2
Scheidsrechter: K. Blom,
Geel: Douglas, De Zeeuw, Brama, Janssen, Blind, L. de Jong, Enoh, Cvitanich
Man van de wedstrijd: Bart Buysse
Amusementswaarde: 10
FC Twente: Boschker, Tiendalli, Wisgerhof (100. Bengtsson), Douglas, Buysse, Brama, Landzaat, Janssen, Ruiz, L. de Jong (106. Janko), Chadli (91. Bajrami).
Ajax: Vermeer, Van der Wiel (91. Cvitanich), Alderweireld, Vertonghen, Boilesen (73. Blind), De Zeeuw (66. Enoh), Eriksen, Anita, Sulejmani, S. de Jong, Ebecilio.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief