Vrijdag 19 april 2024

FC Twente bereikt via Cambuur halve finale bekerstrijd

Geplaatst op 30 januari 2018 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente heeft de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. Tegen sc Cambuur werd na rust een 0-1 achterstand omgebogen in een 3-1 zege. Oussama Assaidi maakte vanaf elf meter gelijk, waarna Adam Maher met twee treffers ervoor zorgde dat er weer eens wat te juichen viel in Enschede.

Cambuur liet vanaf de aftrap zien dat het graag het spel aan FC Twente wilde laten, om te gokken op een bevlieging van de nee aanvaller Robertha. Gevolg was dat de thuisploeg grossierde in balbezit, maar de kansen spaarzaam waren. De tactiek van de Friezen bleek te werken, want halverwege stond er een 0-1 stand op het scorebord. Dat het zover kwam lag voor een belangrijk deel aan FC Twente zelf. Bij een Friese uitval lette de Twentse defensie alleen op Nigel Robertha, die het overzicht behield en Mathias Schils bereikte. De Belg kon eenvoudig scoren.  Dat was tegen de verhoudingen in, want FC Twente had voor rust de kansen maar sprong daar onzorgvuldig mee om H aris Vuckic schoot op de vuisten van doelman Eric Cummins en  ook Oussama Assaidi, na een snelle omschakeling, vond  Cummins op zijn weg.

Na rust meer succes
In de tweede helft deed FC Twente het beter. Tom Boere werd onderuit getrokken, waarna Assaidi de toegekende strafschop benutte.  En acht minuten later was er de Twentse voorsprong. Adam Maher schoot een vrije trap, op de rand van het strafschopgebied, vol in de kruising voor de 2-1. Een kwartier voor tijd haalde Maher van afstand uit, voor de 3-1. Daarmee was de halve finale bereikt.

FC Twente-SC Cambuur 3-1 (0-1)|
Scoreverloop: 33. Schils 0-1, 60. Assaidi 1-1 (pen.), 68. Maher 2-1, 76. Maher 3-1
FC Twente: Drommel, Ter Avest, Bijen, Thesker (79. Hooiveld), Jensen, Cuevas (82. Van der Lely), Maher, Vuckic, Jensen, El Hamdaoui (46. Boere), Assaidi.
SC Cambuur: Cummins, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Van der Laan (72. Daniels), Houtkoop, Rosheuvel, Schils, Barto, Kallon (77. Kip), Robertha (72. Mathieu).