Donderdag 23 januari 2020
Twentesport

FC Twente blameert zich met beker-echec tegen Eagles

Geplaatst op 17 december 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De onrust bij FC Twente neemt duistere vormen aan nu het eerste team na beroerde resultaten in de competitie ookuit de bekerstrijd ligt. Na een serie tegenvallende uitslagen in de regulaire competitie komt de oorwassing van de 2-5 nederlaag op eigen veld tegen Go Ahead Eagles keihard binnen.

Ging het feest vanavond bij terugkomst van de Eagles bij De Adelaarshorst in Deventer helemaal los, in Enschede was sprake van in frustratie gedrenkte zware teleurstelling, grenzend aan blinde woede. Op het voorplein van de Grolsch Veste ontstond een agitatie en onrust toen FC Twente-fans hun boosheid (op de eigen ploeg) wilden botvieren op alles wat uit Deventer kwam. Er heerste een gespannen sfeer, met veel agenten (en honden) om de orde te handhaven.

RKC-uit groot belang
Er hangt in Enschede veel af van de competitiewedstrijd tegen RKC die komende vrijdag in Waalwijk zal worden gespeeld en die op voorhand loodzwaar belooft te worden. Als het dáár mis gaat, gaat er meer mis, want komt FC Twente angstvallig dichtbij e degradatiezone van de eredivisie, het niveau waar de club net op is teruggekeerd na een paar dramatische jaren en een kantjeboord afgewend faillissement. Als er van RKC wordt verloren, is de boot aan.

Het gevaar dat dit gebeurt is niet denkbeeldig, want ook RKC moet winnen (de ploeg draagt nu de rode lantaarn), kan aardig voetballen en heeft in Enschede al gewonnen.

Jack is Back
Terug naar vanavond. Go Ahead Eagles, getraind door voormalig FC Twente-spits Jack de Gier, ging zonder schroom de wedstrijd in en scoorde in een kwartier twee keer door Antoine Rabillard en Jeroen Veldmate. De laatst benutte een strafschop na een overtreding van de dit seizoen toch al door ongeluk geplaagde Peet Bijen in de zestien. Nog voor rust kwam de aansluitingsgoal, óók uit een pengel, benut door Aitor Cantalapiedra. Het leek voor de Tukkers allemaal goed te komen toen kort na de theepauze de gelijkmaker viel, gescoord uit een hoofbeweging van Bijen, wiens zelfvertrouwen ervan zal zijn opgevijzeld, voor even. Hij had voor rust ook al op de paal geknald.

Het ging voor FC Twente toch nog mis, want Go Ahead Eagles scoorde nog eens twee keer, telkens ingeleid door kinderlijk dom balverlies in de Enschedese ploeg, waar Martijn Berden, Richard van der Venne en opnieuw Rabillard wel weg mee wisten: 2-5.

FOTO: fctwente.nl

.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief