Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

FC Twente blijft verliezen en vestigt daarmee clubrecord

Geplaatst op 10 september 2017 door   ·   1 Reactie

ROTTERDAM/ENSCHEDE – Het negatieve clubrecord van FC Twente is een feit. De ploeg verloor ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Uit bij Sparta ging de ploeg van trainer Hake met 1-0 onderuit. Daardoor is het de slechtste competitiestart aller tijden.

FC Twente, dat met  debutanten Lam en Vuckic en zonder Fredrik Jensen en Tom Boere speelde, begon goed. De eerste dreiging hield tien minuten aan toen was het gedaan met de aanvallende bedoelingen.

Oussama Assaidi was dichtbij de openingstreffer, maar doelman Roy Kortsmit greep goed in. Vervolgens was het aan de andere kant wel raak. Ook het vervolg was voor Sparta, dat dreigend was en kansen kreeg. Dat het halverwege slechts 1-0 was lag vooral aan de Rotterdammers, die goede mogelijkhedne onbenut lieten.

Na rust probeerde FC Twente zich terug in de wedstrijd te knokken. Dat leverde enkele kansen op. Zo schoot Haris Vuckic in het zijnet. Vervolgens waren de kansen opnieuw voor Sparta, waarbij Robert Mühren van dichtbij de 2-0 op de schoen had, maar mistte.

de laatste fase van het duel zakte FC Twente volledig door het ijs. Veel balverlies, slordig spel en bovendien een rode kaart voor Thesker, die kort voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

FC Twente verloor voor de zevende keer op rij, waarvan vier dit seizoen  en staat samen met Roda JC en Willem II, puntloos onderaan. Grote vraag is hoe het nu verder moet. Het lijkt voor de hand liggend de schuld bij de trainer te leggen, zoals altijd gebeurt in dit soort situaties. Maar is technisch manager Jan van Halst, die de selectie samenstelde, in dat geval niet even schuldig?

Sparta–FC Twente 1-0 (1-0)
Score: 18. Goodwin 1-0.
Opstelling Sparta: Kortsmit, Floranus, Marfelt, Dobson, Breuer (21. Chabot), Vriends, Dougall, Ache (59. Spierings), Brogno (87. Fischer), Goodwin, Mühren.
Opstelling FC Twente: Brondeel, Van der Lely, Thesker, Bijen, Lam (87. Hooiveld), Liendl, Holla, Vuckic (75. Buckly-Ricketts), Slagveer, Kvasina, Assaidi (59. Tighadouini).
Scheidsrechter: Bax.
Gele kaart: Dobson (Sparta) Thesker (FC Twente).
Rode kaart: 90+4. Thesker, na twee keer geel (FC Twente)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Geurt says:

    Je stuurt Verstappen ook niet in een lelijken Eend de Formule 1-circuits op. Dat doet Van Halst dus in een vergelijkbaar geval wel met René Hake.
    Heel Twente brakt: maak botter van stront !
Archief