Donderdag 18 april 2024

FC Twente buigt kort voor tijd toch voor druk van Sparta

Geplaatst op 5 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM/ENSCHEDE – Op het eigen Kasteel in Rotterdam won promovendus Sparta vanavond door een late treffer van promovendus FC Twente. Het winnende doelpunt viel kort voor tijd. Op de zege van de Rotterdammers valt overigens niet zo heel veel af te dingen, want ze voetbalden alerter en scherper. Niettemin kregen ook de Enschedeërs hun kansen, zeker in de tweede helft, toen ze voluit aanvielen.

In de eerste helft was het – niet voor het eerst – dat doelman Joël Drommel een achterstand voorkwam. Tegen de winnende goal, een minuut voor het eind van de officiële speeltijd, had ook de Twente-keeper geen verweer, want de machtige uithaal van Bryan Smeets is nu al het poeier-doelpunt van deze speelronde.

In de extra tijd kreeg de voor het eerst deze competitie weer meespelende sterkhouder Wout Brama nog wel een kans om een punt te redden, maar die benutte hij niet. Brama toonde eerder zijn klasse aan met een straf schot waarmee keeper Tim Coremans van Sparta grote moeite had.

Halil Dervisoglu had kort na rust de wedstrijd, die in de eerste helft nog wat pover was, voor de thuisclub opengebroken. De tweede helft had meer te bieden, in alle opzichten. Om te beginen de gelijkmaker van Calvin Verdonk. Het leek aanvankelijk bij 1-1 te blijven, maar met name in het laatste kwartier van de wedstrijd gebeurde er nog van alles. De voor Ragnar Ache ingevallen Lars Veldwijk miste een opgelegde kans voor het drukkende Sparta, de ploeg uit Enschede moest geel en rood voor Aitor Cantalapiedra respectievelijk rood voor Julio Pleguezuolo incasseren en er ontstond voortdurende hectiek voor beide doelen. Dat leidde tot de beslissende wereldgoal van Smeets voor Sparta. In de ultieme eindfase kreeg Twente ook enkele prima mogelijkheden, onder meer dus Brama, maar het mocht niet zo zijn, helaas voor hem en helaas voor FC Twente.