FC Twente doelpuntloos gelijk tegen Osasuna

Geplaatst op 23 juli 2013 door   ·   Geen reacties

rj13051263500ts castaignosENSCHEDE – FC Twente heeft in een oefenwedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld tegen het Spaanse Osasuna. De Tukkers hadden het grootste spelaandeel en kregen via met name Luc Castaignos ook een aantal mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren.

FC Twente begon het duel met Osasuna in een samenstelling waarbij plaats ingeruimd was voor Dario Tanda en Thijs Bouma. Het bevestigde nog maar eens het signaal dat de club de laatste tijd meermaals af heeft gegeven. De tijd van dure spelers is voorlopig voorbij en de nadruk wordt gelegd op talenten afkomstig uit de eigen opleiding. Hoewel FC Twente met het vertrek van Douglas, Nacer Chadli en Leroy Fer duidelijk een aantal dragende spelers is kwijtgeraakt, was datgene wat de basiself lieten zien helemaal niet verkeerd. Tegen de Spaanse tegenstander, die over veel meer ervaring beschikte, was FC Twente zeker niet de mindere.

Voor rust kregen de Tukkers een aantal mogelijkheden, waarbij Luc Castaignos (foto) zich wist te onderscheiden door met regelmaat dreigend aanwezig te zijn. Dat resulteerde in enkele goede mogelijkheden, waaronder een kopkans voor open doel. Maar hij miste. Aan de andere kant bracht Nick Marsman, die vooralsnog de eerste doelman lijkt te gaan worden, een aantal keer goed redding, op schoten van Miguel de las Cuevas en Yoel Sola.

Na een uur leek FC Twente de score te openen, toen Joshua John, die na rust in het veld was gekomen, van afstand raak schoot. Het doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. In het vervolg van de tweede helft bleef FC Twente de bovenliggende partij, maar slaagde het er niet meer in tot grote kansen te komen. Ook Osasuna wist geen mogelijkheden meer af te dwingen, waardoor het oefenduel in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.