Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

FC Twente door het oog van de naald, maar wel weer aan kop

Geplaatst op 22 april 2011 door   ·   Geen reacties

DEN HAAG – FC Twente heeft vanavond bij ADO Den Haag drie belangrijke punten gepakt in de strijd om het kampioenschap. Luuk de Jong zorgde vlak voor tijd voor de winnende treffer. Door de 2-1 winst is Twente voorlopig weer koploper in de Eredivisie. Zondag komen concurrenten Ajax en PSV in actie.

Voor zowel ADO Den Haag, dat nog graag vierde wil worden, als voor FC Twente waren de belangen vooraf enorm groot. Beide ploegen wisten dat alleen een overwinning telde en dus werd het, zeker voor de neutrale toeschouwer, een aantrekkelijk open duel.

ADO Den Haag probeerde, tevergeefs, een vroege voorsprong te forceren, om vervolgens terug te zakken. Hierdoor werd FC Twente het spel opgedrongen, iets wat de ploeg de laatste weken niet ligt. Net als tegen Roda JC en De Graafschap in de afgelopen wedstrijden, bleek FC Twente best aardig te kunnen combineren, maar slaagden de Tukkers er niet in een surplus aan balbezit om te zetten in concrete kansen. De thuisclub wist met reactievoetbal wel tot de nodige mogelijkheden te komen. De beste daarvan was voor Charlton Vicento, wiens inzet door doelman Nikolay Mihaylov, met een knappe redding, onschadelijk werd gemaakt.

Toch scoorde FC Twente voor rust, naar wat leek een geldige treffer. Scheidsrechter Jan Wegereef dacht echter gezien te hebben dat er voorafgaand aan de voorzet van Bart Buysse richting de scorende Bryan Ruiz geduwd was en annuleerde het doelpunt.

Na rust kwam de thuisploeg langzaam uit zijn schulp. Daardoor raakte FC Twente meer en meer de grip over het duel kwijt. Juist toen de Haagse treffer er aan leek te komen, viel het doelpunt aan de andere kant. Ruiz kreeg eindelijk de treffer waar hij al weken naar zocht. Op aangeven van Nacer Chadli, die op zijn beurt goed vrijgespeeld werd door Theo Janssen, kon de Costa Ricaan de score openen. FC Twente ging slecht om met de weelde van de, moeizaam verkregen, voorsprong. Kort na het openingsdoelpunt zorgde Dmitry Bulykin voor de gelijkmaker. Door een voorzet van Verhoek met de borst aan te nemen en te schieten vanuit de draai, zette de Rus eerst Douglas op het verkeerde been, om vervolgens Mihaylov kansloos te laten.

Invaller Emir Bajram zorgde er in de slotfase voor dat FC Twente in de kampioensrace blijft. Met een goede voorzet stelde hij Luuk de Jong in staat om kort voor tijd de 2-1 te scoren. Dat doelpunt bleek uiteindelijk beslissend.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief