Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

FC Twente na sober gelijkspel geplaatst voor play-offronde

Geplaatst op 3 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

PIATRA NEAMT – Na een sober 0-0 gelijkspel in de return tegen FC Vaslui, heeft FC Twente zich vanavond geplaatst voor de play-offronde van de Champions League. Als Benfica van Trabzonspor wint, en die kans is groot, is FC Twente van de niet-kampioenen de zesde ploeg en zal het in de laatste horde naar de groepsfase van het miljoenenbal een tegenstander van formaat treffen. In dat geval loten de Tukkers Arsenal, Bayern Munchen, Olympique Lyon, Villarreal of Benfica. Bij een Portugese uitschakeling wordt Twente gekoppeld aan Udinese, Odense, Standard Luik, Rubin Kazan of Trabzonspor.

Het grootste obstakel zal zonder twijfel gevonden worden in de play-offronde, want niet alleen in de ‘thuiswedstrijd’ in het Arnhemse Gelredome (2-0), maar ook in de return in het Roemeense Piatra Neamt had Twente geen kind aan FC Vaslui, dat er tijdens beide duels voor zorgde dat de echte liefhebber nooit aan z’n trekken kwam. Vaslui zakte zich vanavond, net als in de eerste ontmoeting, ver terug en probeerde via lange ballen en standaardsituaties gevaarlijk te worden. Twente had daardoor veelvuldig grip op de wedstrijd, maar kwam door de kleine ruimtes moeizaam tot grote scoringskansen.

Na de rust had de Enschedese club tot vier keer toe een mogelijkheid met de winst naar Enschede te reizen. Zo werd Bryan Ruiz knap in de ruimte bediend, maar bleek de hoek te moeilijk en stuitte Steven Berghuis na een rush op de Roemeense doelman. Invaller Ola John dreef daarentegen zijn solo te ver door. De beste kans was zonder twijfel voor Marc Janko. De spits haalde hard aan, maar raakte slechts de lat. De 0-0 uitslag in de return, waar Twente simpel overleefde, was daardoor alsnog sober en tegelijk zorgeloos. Vrijdag rond de klok van 12 wordt de club gekoppeld aan een nieuwe tegenstander voor de play-offronde, die hoe dan ook zwaarder is dan FC Vaslui.

Geel: Wesley, Neagu, Milisavljevic (FC Vaslui)
FC Vaslui: Cerniauskas, Jovanovic (73. Milanov), Papp, Farkas, Balace, Neagu (78. Annang), Costin, Adailton, Wesley, Sanmartean (60. Milisavljevic), Temwanjera
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, De Jong, Janssen, Ruiz (73. John), Janko (86. Landzaat), Berghuis

Foto: Bryan Ruiz schermt de bal af voor de Roemeen Sanmartean.
(foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief