Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

FC Twente en FC Groningen delen punten in matig duel

Geplaatst op 18 januari 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Spannend was het zeker, maar slecht was het ook wat FC Twente en FC Groningen er vanavond in Enschede van bakten. De doelpuntloze vertoning ging gebukt onder onmacht en de angst om te verliezen. Geen van beide ploegen had recht op meer dan een punt, zodat de 0-0 uiteindelijk de enig juiste uitslag was. Al hadden de Groningers toch moeten winnen, want ze kregen een penalty, maar wisten die niet te benutten.

De van Utrecht naar Twente overgekomen Giovanni Troupée speelde een hele wedstrijd zonder één moment indruk te maken. De van Ajax op huurbasis naar Enschede gekomen Noa Lang kwam vanavond nog niet in actie. Daar stond tegenover dat het talent Jesse Bosch uit de Twente-opleiding wél debuteerde en een prima partij speelde.

De wedstrijd was geen schim van de ontmoeting begin dit seizoen in de Euroborg die bol stond van de emoties, kaarten, veldverwijderingen en gespepen messen tussen de tanden. Zeker in vergelijking daarmee was het vanavond wel heel vriendelijk – het ging beide ploegen vooral om niet te verliezen.
Natuurlijk waren er kansen, maar die waren niet aan de ploegen besteed. Zo misten Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa fraaie kansen voor de thuisclub, maar de Groningers kregen de mooiste, vanaf elf meter, die werd gemist door Ajdin Hrustic, die de paal raakte. Stichtten de Tukkers aan de andere kant al gevaar, dan bleek doelman Sergio Padt van de ploeg uit de Martinitorenstad een sta- of lig-in-de-weg.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief