FC Twente en RKC delen in een knettergekke wedstrijd

Geplaatst op 18 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na een beroerde eerste helft en een knetterende tweede eindigde de thuiswedstrijd van FC Twente tegen RKC vanmiddag in een gelijkspel van 3-3. De laatste tien minuten waren zacht uitgedrukt enerverend. Bij rust stond de club uit Waalwijk met 0-1 voor, enkele minuten voor het eindsignaal leidden de Enschedeërs met 2-1, maar het werd met een minuut of zeven blessuretijd dus 3-3.

In het eerste bedrijf maakte FC Twente een breekbare en weinig strabante indruk. Volkomen terecht scoorde Anas Tahiri namens RKC na een vloeiende aanval de openingstreffer. Weliswaar was dat voor FC Twente het sein wat meer druk naar voren te zetten. Dat leidde tot wat mogelijkheden, maar de paal en hinderlijk in de weg staande Waalwijkers voorkwamen de gelijkmaker. Javier Espinosa, Aitor en Keito Nakamura probeerden het wel, maar volbrachten het niet. Aan de andere kant bleef het uitkijken want vooral in de omschakeling creëerde RKC ook nog mogelijkheden, met name Said Bakari was een paar keer gevaarlijk voor de goal.

Tamheid eraf
In de tweede helft was de tamheid er meteen van af. Haris Vuckic miste eerst een dot van een kans, maar nam even later toch de gelijkmaker voor zijn rekening. Daarna werd een Twents doelpunt van invaller Rafik Zekhnini werd afgekeurd. Ondertussen bleef RKC net zo gevaarlijk en tien minuten voor tijd kwam de ploeg van trainer Fred Grimm zowaar op voorsprong door een goal van Ingo van Weert.

Helse blesuretijd
In de helse blessuretijd volgde het toetje. FC Twente leek toch nog te winnen toen de hevig aanvallende Tukkers eerst de gelijkmaker via (weer) Vuckic lieten noteren en vervolgens de volle buit leken te pakken door Zekhini. Het legioen was snel uitgejuicht toen Paul Quasten 3-3 op de borden bracht. In dat zelden vertoonde en zinderende slotspektakel had RKC ook nog de vierde kunnen maken, want Hans Mulder raakte nog de paal…