Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

FC Twente-FC Den Bosch 1-2 (1-1) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 1 november 2012 door   ·   Geen reacties

‘Dat ik hier tijd voor heb vrij gemaakt. Toen ik het stadion binnenkwam en de opstelling zag, wist ik al dat het een lastige avond zou worden. Een bij elkaar geraapt team. McClaren leek de beker niet helemaal serieus te nemen. Uiteindelijk kom je met deze instelling op de koffie.

Een bekerwedstrijd moet je volledig aanpakken, net als alle andere wedstrijden. Twente staat erom bekend dat het een ‘cup-fighter’ is. Vanavond heeft de ploeg deze reputatie geen eer aangedaan. Het hele team, inclusief staf, moet zich eigenlijk schamen dat ze hun kansen in de beker op deze manier aan zich voorbij laten gaan.

Den Bosch liet een goede indruk achter. Zij bleven relatief makkelijk op de been en konden na een half uur spelen zelfs al op een 2-0 voorsprong staan. Gelukkig voor FC Twente krijgt de ploeg een penalty mee. Daarna volgde al snel een domme rode kaart. Dit kwam het spel zeker niet ten goede.

Aan de kant van Twente ontbrak eigenlijk alles. Er zat geen systeem in. Veel simpele dingen gingen fout. De verdediging was traag, het middenveld controleerde niet goed en voorin werden geen kansen gecreëerd. Ik vind dat men de spelers niet te veel kwalijk moet nemen. Op een aantal uitzonderingen na, zoals Edwin Gyasi die zich als talent meer had moeten bewijzen, lag de fout niet echt bij de spelers. Ik denk dat de technische staf zich achter de oren moet krabben.

Naar mijn idee had Twente deze wedstrijd beter met haar vaste opstelling kunnen beginnen. Als je de wedstrijd onder controle hebt, kun je er altijd nog voor kiezen om belangrijke spelers rust te geven. Nu kreeg een fris Den Bosch de kans om voor een stunt te zorgen. De ploeg speelde gemotiveerd en kreeg eigenlijk waar zij recht op had, een overwinning.

Voor het zelfvertrouwen van het team is dit niet goed. Zondag wacht een belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord. FC Den Bosch was een zware domper voor de ploeg uit Enschede. Deze wedstrijd moeten zij snel vergeten. De enige twee complimenten gaan uit naar Sander Boschker, die een prima wedstrijd keepte. En Joey Pelupessy. Dit talent liet zien dat hij graag wilde voetballen. Hij toonde inzet en zorgde zelfs een paar keer voor gevaar. Verder verdiende de thuisclub op elk front een onvoldoende.

FC Twente – FC Den Bosch 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 16. Denny Landzaat (1-0), 38. Joey Brock (1-1), 62. Tom Weert (1-2)

Gele Kaarten: Peter Wisgerhof (FC Twente). Jelle de Bock, Benjamin van den Broek (FC Den Bosch).
Rode Kaarten: Dedryck Boyata, Luc Castaignos (2x geel).

Amusementswaarde: 5
Man of the match: geen

Opstelling FC Twente:
Boschker, Kuiper, Boyata, Wisgerhof, Cornelissen, Landzaat, Pelupessy, Guitierrez (58. Chadli), Gyasi (63. Tadic), Castaignos, Cabral (18. Douglas).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief