Zondag 16 juni 2024
Twentesport

FC Twente-FC Utrecht 2-4 (0-2) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 3 februari 2013 door   ·   2 Reacties

‘Dit is de slechtste wedstrijd die ik dit seizoen van FC Twente heb gezien. Het was helemaal niks vandaag bij Twente.
De ploeg speelt de laatste paar maanden sowieso al niet fantastisch, maar deze wedstrijd sloeg alles.

Er leek niets goed te gaan bij de Tukkers. Met name voor rust wist de thuisclub niets te creëren, maar dat is ook niet zo gek als je zo verdedigend staat opgesteld zoals Twente vandaag. Normaal gesproken springt er bij Twente nog wel iemand bovenuit. Een speler als Dusan Tadic kan soms het verschil maken bijvoorbeeld. Helaas voor de toeschouwer had niemand er zin in tegen Utrecht.

Natuurlijk zat het de Enschedeërs niet mee vandaag met een penalty en een rode kaart vlak voor rust, maar dat neemt niet weg dat de spelers het publiek nooit teleur mogen stellen met hun spel. De goals die na de rode kaart vielen, kwamen beiden voort uit een dode spelsituatie. Volgens mij zijn dit juist momenten waarin het niet uit maakt of je nou met tien of elf man speelt. Ik had eerder een tegengoal verwacht doordat Twente te aanvallend zou gaan spelen, maar dat gebeurde niet. De ploeg van trainer Steve McClaren liet te makkelijk over zich heen lopen en de tegengoals laten dat goed zien.

Wat er toe heeft geleid dat Twente vandaag zo speelde, is voor mij een vraag. Ik kan geen logische verklaring vinden voor het feit dat spelers soms vrije ballen direct bij de tegenstander in de voet lieten belandden. Met alle slordigheden van vandaag mag FC Twente blij zijn dat het máár 4-2 was. Voor het zelfde geld hadden de bezoekers hun kansen beter benut en was Twente vlak na rust al gezien.

Het enige positieve waarover ik mij kan uitlaten is het spel van Cedric van der Gun. Hij speelde vandaag een dijk van een wedstrijd. Door veel ballen op te eisen en lijnen uit te zetten op het middenveld zorgde hij ervoor dat FC Utrecht een paar keer erg gevaarlijk is geweest. Daarom verkies ik hem tot‘man of the match’.

FC Twente-FC Utrecht 2-4 (0-2).
Scoreverloop: 32. Toornstra 0-1, 45+1. Mulenga 0-2(pen), 56. Tadic 1-2, 66. Bulthuis 1-3, 73. Tadic 2-3(pen), 74. Van der Hoorn 2-4.

Toeschouwers: 29.500
Scheidsrechter: Blom
Geel: Brama (FC Twente), Duplan, Toornstra, Van der Maarel (FC Utrecht).
Rood: Bengtsson (FC Twente).

Amusementswaarde: 4.
Sterren:
Man of the match: Van der Gun.

Opstelling FC Twente: Michailov, Breukers, Douglas, Bengtsson, Schilder, Brama, Tadic, Fer, Guitiérez (Braafheid 46.), Boelykin (Janssen 46.), Castaignos.

Opstelling FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis, Duplan (Heerings 85.), Kali, toornstra, Asare, Van der Gun, Mulenga (De Kogel 58.)

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Willem de Vries

Voormalig profvoetballer van Enschedese Boys, Sportclub Enschede en FC Twente.

Reacties (2)

  1. Ge. says:

    Is de technische staf van FC Twente niet aan vervanging toe. Ik heb er geen vertrouwen in , net als in de scouting. Wat doet Cees Lok.?

    Joop in grijpen nu.

  2. Eduard says:

    Joop is juist de oorzaak! Heeft totaal geen verstand van voetbal en laat zich adviseren door mensen die meepraters zijn. CO is niet voor niets ontslaan! Wil je prestaties dan begint dat bij een trainer die een eigen mening heeft. Nee de spelers die bakken met geld elk jaar stelen van onze club mogen janken even en weg is de trainer. Mc Claren weer binnengehaald onder het mom van iemand die goed met mensen om kan gaan. Rot toch op! Wil je prestaties dan heb je een leider nodig en geen meepraters of trainers die er alleen kampioen kunnen worden met dure spelers!

    Denk je nu echt dat spelers hart voor FC Twente hebben? Echt niet! Haal spelers die een Twente hart hebben, ergens uit de regio, goedkoper en het resultaat is dat je eindigt bij de eerste vier zonder al dat geld aan spelers te betalen die er helemaal niets van kunnen en totaal niet gemotiveerd zijn.
Archief