Maandag 20 mei 2024
Twentesport

FC Twente – Feyenoord 0-2 (0-0) – Analyse door André Manuel

Geplaatst op 18 maart 2012 door   ·   Geen reacties

FC Twente speelde de eerste dertig minuten redelijk. Toch kon je overal al aan merken dat het misschien wel verkeerd af zou kunnen lopen. De ploeg leed veel balverlies en de tweede ballen waren voor Feyenoord. FC Twente riep daarmee het onheil over zichzelf af, wat jammer is, want wanneer je deze wedstrijd wint, doe je weer een gooi naar de titel, door de nederlaag is het kampioenschap uit beeld.

Twee weken geleden speelde FC Twente PSV zoek, en nu, twee weken later verlies je kansloos van Feyenoord. Met name bij Ola John en Luuk de Jong liep het vandaag niet. John en Nacer Chadli wisselden te vaak van positie. Wie ik wel goed vond, met name in de eerste helft, was Dwight Tiendalli. Misschien moet hij de wedstrijd maar op video houden, zodat hij later nog eens terug kan kijken en hij kan zien dat hij het toch wel kan. Ook debutant in de basis Nils Röseler vond ik goed spelen, een compliment aan hem.

John Guidetti gaat wanneer hij zo speelt als vandaag, Feyenoord nog punten kosten. Hij is te driest en had rood moeten krijgen. Wanneer dat inderdaad gebeurd was, had ik het nog wel eens willen zien. FC Twente slaagde er niet in om een vuist te maken. De ploeg lijkt uit vorm en staat er op het beslissende moment niet. Ik gun Steve McClaren het voordeel van de twijfel, hij zal deze ploeg wel weer aan het draaien krijgen. Toch zie ik het ook voor woensdag somber in. Ook De Graafschap is een ploeg die het van de mentaliteit moet hebben. Bovendien hebben ze een bar slecht veld. Dat is natuurlijk in het voordeel als je het zelf niet van het voetbal hoeft te hebben. Het lijkt er dan ook niet op dat ze er bar veel aan doen om het te verbeteren.

FC Twente heeft het lange tijd goed gedaan, dus dat het een keer wat minder zou gaan, zat er natuurlijk aan te komen. Te veel bepalende spelers zijn vertrokken. Er zijn nu niet veel spelers die de wedstrijd kunnen doen kantelen. De spelers die dan kunnen, zijn uit vorm. De zege op PSV was een tactische teamprestatie, maar wanneer de ploeg zelf de wedstrijd moet maken, wordt het lastig. Spelers lopen niet, want waar moeten ze met de bal naar toe. Daarnaast was er vandaag een scheidsrechter die het tijdrekken van Feyenoord ook niet echt afstrafte.

Ik geef de wedstrijd wat amusementswaarde betreft een zes en dan ben ik nog heel gul. Als man van de wedstrijd kies ik voor Nils Röseler. Hij hield zich in een beladen wedstrijd als deze goed staande, jammer van het eigen doelpunt. Het doet me deugd weer eens een speler uit eigen opleiding in de verdediging te zien, die ook nog eens een relaxte indruk maakt. Bij Sander Boschker houdt het een keer op, maar vandaag keepte hij, in zijn 550e wedstrijd, erg goed en hij hield er een paar ballen goed uit. Zo lang hij nog zo fit is als nu, kun je zeker een beroep op hem doen. Hem geef ik dan ook een ster.

FC Twente – Feyenoord 0-2 (0-0).
Scoreverloop: 49. Röseler 0-1 (e.d.), 86. Cissé 0-2.
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd:
Nils Röseler
Sterren:
Sander Boschker (1x)
FC Twente: Boschker, Cornelisse (73. Kuiper), Röseler (84. John), Bengtsson, Tiendalli, Fer, Brama, W. Janssen (73. G. Plet), Chadli, De Jong, John.
Feyenoord: Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, El Ahmadi, Clasie, Trindade de Vilhena, Schaken, Guidetti (87. Swerts), Cabral (81. Cissé).
Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 30.000
Gele kaart: El Ahmadi, Guidetti (Feyenoord).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief