Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

FC Twente – Feyenoord 0-2 (0-0) – Analyse door Rik Platvoet

Geplaatst op 18 maart 2012 door   ·   Geen reacties

De wedstrijd kende best een aardig begin. De opbouw bij FC Twente was goed, maar de laatste bal, waar de 100% kans uit zou moeten komen, was dat niet. De eerste twintig minuten had FC Twente goed grip op Feyenoord. Naar mate de wedstrijd vorderde begon de vermoeidheid een rol te spelen en werden de acties minder doortastend. FC Twente bleef wel dreigend, maar de functionaliteit van een doelpunt of grote kans ontbrak. Feyenoord groeide in de wedstrijd, met Clasie en El Ahmadi werd het een slag op het middenveld. Vervolgens was er de voorzet van Cabral en de 1-0.

FC Twente had na de goal moeite met druk zetten. FC Twente had vervolgens wel dreiging maar geen kansen. Op dat moment werd het 2-0. Dat zie je wel vaker, wanneer je probeert zelf iets te forceren, valt het doelpunt aan de andere kant.

Dit was een wedstrijd die twee kanten op kon. Ook Feyenoord kreeg niet veel kansen. De 1-0 bepaald het uiteindelijke resultaat en de winnaar. In het verleden was het Bryan Ruiz die op basis van individuele kwaliteiten de wedstrijd kon beslissen. Ik vond de jonge jongens bij Feyenoord een erg stabiele indruk maken. Bij FC Twente viel Nils Roseler, ondanks de 1-0 positief op. Het is duidelijk een leerproces voor deze groep. Ze zullen de sleutel moeten vinden om dit soort wedstrijden te gaan winnen. Vandaag ontbrak de beslissende pass. Is die er wel dan win je de wedstrijd.

Ik geef het duel een 6,5 wat amusementswaarde betreft. Als man van de wedstrijd kies ik voor Jordy Clasie. Hij is erg jong maar toonde een grote mate van volwassenheid. Een ster ken ik toe aan Sander Boschker. Lang niet gespeeld, maar vandaag deed hij het uitstekend.

FC Twente – Feyenoord 0-2 (0-0).

Scoreverloop: 49. Röseler 0-1 (e.d.), 86. Cissé 0-2.
Amusementswaarde: 6,5
Man van de wedstrijd:
Jordy Clasie
Sterren:
Sander Boschker (1x)
FC Twente: Boschker, Cornelisse (73. Kuiper), Röseler (84. John), Bengtsson, Tiendalli, Fer, Brama, W. Janssen (73. G. Plet), Chadli, De Jong, John.
Feyenoord: Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, El Ahmadi, Clasie, Trindade de Vilhena, Schaken, Guidetti (87. Swerts), Cabral (81. Cissé).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief