FC Twente – Feyenoord 2-1 (0-0) – Analyse door Dennis Sepp

Geplaatst op 30 januari 2011 door   ·   Geen reacties

30 januari 2011

Analyticus: Dennis Sepp
Uiteindelijk was het eind goed al goed, met dank aan de man uit Costa-Rica. Hij kantelde in zijn eentje de wedstrijd. Het voetbal van FC Twente was niet goed en het was Feyenoord dat brutaal aan de wedstrijd begon. Bruins, Wijnaldum en Leerdam speelden heel erg kort op Landzaat, Janssen en Brama. Die laatste moet zich hebben gevoeld zoals normaalgesproken zijn tegenstanders zich voelen; geen moment de ruimte krijgen om in de wedstrijd te komen. FC Twente speelde een moeilijke eerste helft en kreeg ook nauwelijks mogelijkheden.

De tweede helft leek op dezelfde voet verder te gaan. FC Twente speelde in een lag tempo en de zijkanten waren niet bezet. Vervolgens kwam Feyenoord op voorsprong. Een voorzet van Swerts verdween achter Mihaylov. Ook toen leek de boodschap niet duidelijk. Preud’homme bracht Ola John (foto) in een poging de vleugels beter te gebruiken. Toch was het Feyenoord dat mogelijkheden voor de 2-0 kreeg.

De komst van Bryan Ruiz leverde gelijk succes op. Hij was betrokken bij de 1-1 en kopt de 2-1 fantastisch binnen en bezorgd FC Twente de drie punten. Daarmee zie je dat kwaliteit het verschil maakt. Ik geef de wedstrijd een zes. Feyenoord speelde naar zijn mogelijkheden, FC Twente deed dat niet. Als man van de wedstrijd kies ik voor Bryan Ruiz. Iemand die door een blessure niets heeft gespeeld en dan als invaller binnen het kwartier het verschil weet te maken is gewoon heel erg goed. Ik geef hem dan ook twee sterren.

Bezoekersaantal: 23.800
Opstelling FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Janssen, Landzaat (62. John), Bajrami (74. Ruiz), Janko, Chadli.
Opstelling Feyenoord: Mulder, Swerts, De Vrij, Vlaar, De Cler, Bruins, Wijnaldum, Leerdam, Biseswar (85. Simon), Castaignos, Cabral.

Dennis Sepp is een lichtvoetige aanvaller die in de tien jaar bij HSC’21 talloze doelpunten maakte. De Hengeloër ging daarna naar Sportclub Enschede. Medio 2008 stopte hij.