Dinsdag 7 april 2020
Twentesport

FC Twente gaat onderuit in zeer matig duel bij Vitesse

Geplaatst op 7 maart 2020 door   ·   Geen reacties

ARNHEM/ENSCHEDE – In een van beide kanten slordige wedstrijd heeft FC Twente vanavond in Arnhem met 1-0 verloren van Vitesse. De zege kwam de Arnhemmers toe, niet omdat de ploeg fantastisch speelde, maar de het team scoorde dankzij Jay-Roy Grot wél een doelpunt. En dat was FC Twente naliet en dan win je dus nooit.

Vitesse wilde na een beroerde periode ook winnen en speelde fors, terwijl FC Twente met name in de eerste helft voooral niet leek te willen verliezen, wat dus wel gebeurde, voor de derde keer op rij. Voetballend was FC Twente grote delen van de wedstrijd niks minder dan het ook allerminst groots spelende Vitesse, maar de mogelijkheden werd niet gegrepen. Dat er wer verloren betekent dat FC Twente weer iets dichter bij de nacompetitie zit, voor een plek in de eerste divisie.

Horrorscenario
Het is een horrorscenario, maar niet ondenkbeeldig. Uitgaande van rechtreekse degradatie van RKC en ADO zal het VVV, PEC, Fortuna of FC Twente zijn dat in de nacompetitie om degradatie belandt. Dat moet FC Twente kunnen redden, maar dat zegt dit seizoen niks.

Zien te voorkomen
FC Twente moet dit zenuwengedoe zien te voorkomen en liet vanavond bij vlagen zien dat het kan voetballen. Zo speelde de Ajax-huurling Noa Lang verdiensteliijk, maar de precisie ontbrak, en ook het raffinement onbrak in het spel van de Tukkers. Bij beide teams regeerde de angst, want ook Vitesse zat in een dip na een serie mindere wedstrijden.

Gelijkmaker valt niet
FC Twente was ook allerminst de onderliggende partij, zeker niet tegen het einde toen de voor Giovanni Troupée ingevallen Paul Verhaegh kansen creëerde, voor zichzelf en anderen, maar het leidde niet tot de gelijkmaker die wel in die fase naar het eind toe wél in de lucht hing.

FOTO: Frank Hillen

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief