Maandag 4 maart 2024
Twentesport

FC Twente gaat Europa in na matige pot tegen Sparta

Geplaatst op 11 juni 2023 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In een spetterende ambiance heeft FC Twente in een overigens wel spannende maar niet hoogstaande wedstrijd gewonnen van Sparta Rotterdam. De zenuwen speelden een grote rol in de Veste.  Het belangrijkste was het binnenslepen van de plaatsing voor de European Conference League.

En dat lukte prima, want de Enschedeërs  wonnen dankzij het enige doelpunt van de wedstrijd, dat trouwens tot stand kwam uit merkwerkwaardigheid, want er kwam in laatste instantie ook nog een Rotterdams been aan te pas, dat van de ongelukkige Shurandy Sambo.

Op een dieper niveau  was  het vanmiddag in een werkelijk zinderend stadion ook een treffen tussen twee gelijkwaardige ploegen,  nog niet eens qua voetbal, maar vooral door ambiance: smaakmakers van de eerste tot en met de  laatste  minuut, met een voetballende speelwijze, zij het vanwege het belang met de rem erop doelpunten moet in de eerste plaats en voorkómen. Ook vanmiddag weer bleek niettemin weer dat zowel FC Twente als Sparta Rotterdam naar voren speelt.

Het was om meer redenen vanmiddag en bijzondere wedstrijd in Enschede, ook vanwege het feestelijke afscheid van clubicoon Wout Brama  en van succestrainer Ron Jans.

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief