Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

FC Twente gaat voor Co Adriaanse; Enschedeërs willen snel toeslaan

Geplaatst op 15 juni 2011 door   ·   4 Reacties

ENSCHEDE – FC Twente gaat voor Co Adriaanse (foto) als opvolger van de naar Al-Shabab vertrokken Michel Preud’homme. De club uit Enschede hoopt de 63-jarige Amsterdammer nog voor het weekeinde aan te stellen als nieuwe trainer. FC Twente is al een paar dagen in gesprek met Adriaanse, die op dit moment werkloos is, en voorheen trainer was van onder meer Willem II (Champions League gehaald), AZ (halve finale UEFA Cup), Ajax (ontslagen in zijn eerste seizoen), FC Porto (landskampioen) en Red Bull Salzburg (landskampioen).

Verwacht wordt dat Adriaanse de komende dagen wordt vastgelegd. Hij voldoet aan het criterium dat Joop Munsterman onlangs stelde, om een ‘gelauwerde trainer’ aan de Enschedese club te binden. De 63-jarige Adriaanse staat open voor een baan als trainer in Nederland en zal zich bij FC Twente naast het werk op het veld ook bezig gaan houden met het technische beleid. Er zijn onderhandelingen gaande over een meerjarige verbintenis.

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Ivancito says:

  Hoop dat dit keer de journalist wel goed zit.. geweldige trainer voor het dominante spel wat bij onze club past..
  Janko zal ook helemaal opfleuren op de aanvalsgolven die Co geheid zal creeren…
  hebben eerder samen prima samengewerkt bij RB Salzburg ( 39 goals seizoen onder Co)

 2. Ivancito says:

  aanvulling op bovenstaande.

  Adriaanse is nog nooit kampioen geworden in NL, hij zal alles op alles zetten om Ajax van titelprolongatie af te houden

  win-win situatie.

 3. TukkerOnTour says:

  Ai…. de opmerking dat hij zich ook gaat bezighouden met het technische beleid doet mij het ergste vrezen. Volgens mij is er toch ook niets mis met ons huidige technische beleid ?

  • banie says:

   McClaren en Preud’homme hadden precies een zelfde functie. Wat dat betreft veranderd er niets. Helaas heeft het technische beleid van beide heren niet het gewenste resultaat gehad (Parker, Akram, Javadov, Oneyewu, Strootman). Hoewel Co absoluut niet mijn voorkeur heeft weet hij natuurlijk wel wat hij binnen moet halen voor Janko…
Archief