Donderdag 18 april 2024

FC Twente geeft overwinning weg tegen Roda Jc

Geplaatst op 20 januari 2018 door   ·   1 Reactie

KERKRADE – FC Twente heeft in de slotfase de overwinning tegen Roda JC weggegeven. Haris Vuckic opende kort na rust de score. Dani Sahin maakte vlak voor tijd gelijk.

Voorafgaand aan de wedstrijd liep de sfeeractie van FC Twente uit de hand. De fakkels die op de tribune ontstoken waren kwamen op het kunstgras terecht. Hierdoor ontstonden brandgaten.

In de wedstrijd zelf bleef vuurwerk lang uit. Het balbezit was voor Twente, maar de ploeg deed er weinig goeds mee. De beste kans van de eerste helft was, kort voor rust wel voor FC Twente. Na een voorzet van Haris Vuckic raakte Tom Boere, via doelman Hidde Jurjus, de paal.

Kort na rust was het wel raak. Na een één-tweetje met Oussama Assaidi, schoot Vuckic zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. En nog voordat de klok een uur had geslagen, had FC Twente een voorbode kunnen nemen op de zege. Frederic Ananou gleed uit, waardoor Tom Boere vrij baan kreeg. De spits mikte echter op de paal. Daarna verzuimde Boere FC Twente nogmaals op 2-0 te zetten.

Het leek voor Twente het signaal zich terug te trekken om de 1-0 te gaan verdedigen. Dat bleek een slechte keuze want hierdoor riep de ploeg het onheil over zich af.
Roda JC kreeg kansen en vlak voor tijd was het raak. Roda-spits Dani Schahin kopte, uit een afgemeten voorzet van Rosheuvel, de 1-1 binnen, waardoor FC Twente twee kostbare punten verloor.

Roda JC – FC Twente 1-1 (0-0)
Score: 53. Vuckic 0-1, 89. Schahin 1-1.

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Gele kaart: Avdijaj (Roda JC) Cuevas, Kvasina, Van der Heyden, Lam (FC Twente).

Roda JC: Jurjus, Dijkhuizen, Auassar, Ananou, Vansteenkiste (70. Ngombo), Gnjatic, Gustafson, Engels (55. Van Velzen), Rosheuvel, Schahin, Avdijaj.

FC Twente: Drommel, Ter Avest, R. Jensen, Bijen, Cuevas, Lam, Vuckic, Maher (82. Van der Heyden), F. Jensen (88. Laukart), Boere (78. Kvasina), Assaidi.