Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

FC Twente geflatteerd onderuit tegen Levante

Geplaatst op 25 oktober 2012 door   ·   3 Reacties

VALENCIA – Een bijzonder effectieve tegenstander en een scheidsrechter die zeker niet op de hand van FC Twente was, zijn de Tukkers tegen Levante fataal geworden. Door de 3-0 nederlaag in Spanje moet FC Twente gaan vrezen voor een vroegtijdig einde in het Europa League toernooi.

FC Twente trainer Steve McClaren koos voor een compleet ander middenveld dan in de competitiewedstrijd tegen Roda JC. Willem Janssen en Robbert Schilder bleven aan de kant en werden vervangen door Felipe Gutierrez en Denny Landzaat. Het spelen met twee controlerende middenvelders stond haaks op de uitspraken van de trainer voor aanvang van de wedstrijd. Daarin toonde hij zich blij met het natte speelveld, iets wat normaal gesproken eerder past bij een aanvallende ploeg. Uiteindelijk bleken de Tukkers, ondanks de wat behoudende opstelling, inderdaad voor de aanval te kiezen. Opvallend genoeg speelde Levante juist erg terughoudend en gericht op de counter, waardoor er veel ruimte ontstond voor de Tukkers.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Levante via Theofanis Gekas een uitstekende mogelijkheid. De Griek schoot net voor het Twentse doel langs. Vervolgens domineerde FC Twente, onder aanvoering van een uitstekend spelende Nacer Chadli (foto) het spelbeeld. De Belg trof eerste de lat en halverwege de eerste helft schoot hij raak. De Twentse treffer werd geannuleerd, omdat de positie van Luc Castaignos, die in de baan van het schot stond, als hinderlijk buitenspel staand werd beoordeeld.

Ook na de hervatting werd het spel gedomineerd door FC Twente. Op aangeven van Dusan Tadic kwam Roberto Rosales met zijn schot dicht bij de openingstreffer. Vervolgens werd een balcontact met de hand door Douglas met een penalty bestraft. Michel maakte vanaf elf meter geen fout en dus werd FC Twente op een sneue manier op achterstand gezet. Direct na het tegendoelpunt greep McClaren in. Met Jerson Cabral voor Gutierrez en Robbert Schilder voor Edson Braafheid werd geprobeerd het tij te keren. Terwijl FC Twente tevergeefs zocht naar de gelijkmaker, sloeg Levante toe. Een snelle tegenstoot kwam uit bij Rios, die van dichtbij voor de 2-0 zorgde. FC Twente zocht naar de aansluitingstreffer, maar het was Levante dat via Rios opnieuw scoorde. Dat aan die treffer een overduidelijke handsbal vooraf ging, ontging de scheidsrechter, die wel meer zaken anders of helemaal niet zag.

Doordat Hannover’96 in Zweden met 2-1 won van Helsingborgs, staat FC Twente na vanavond op vier punten achter Levante derde in de groep. Om de volgende ronde van het Europa League toernooi te bereiken zijn vanaf nu overwinningen nodig. De Tukkers zullen uit de resterende drie duels negen punten moeten halen om alsnog zeker te zijn van een Europees vervolg.

Levante – FC Twente 3-0 (0-0)
Scoreverloop:
59. Michel 1-0 (penalty), 78. Rios 2-0, 88. Rios 3-0.
Scheidsrechter: Bezborodov (Rusland)
Gele kaart: Douglas, Schilder, Bengtsson (FC Twente), Karabelas, Juanlu, Angel, Ballesteros (Levante)
Toeschouwers:
13.000.
FC Twente: Mihaylov; Rosales, Douglas, Bengtsson, Braafheid (62. Cabral); Brama, Gutierrez (62. Schilder), Landzaat (69. Janssen); Tadic, Castaignos, Chadli.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Anton says:

  Deze scheids heeft volgens mij een aardig ‘zakcentje’ bijverdiend…

 2. Eduard says:

  Wat een gelul weer! Feiten! Twente speelt echt bizar slecht! Te langzaam tempo! Veel kijkende, stilstaande spelers, het zijn bangerikken die totaal geen passie op de grasmat neerleggen! Tis schaken en balletjes breed spelen. Als dit het voetbal is dat Twente nastreeft dan wordt het een saaie, niet om aan te gluren clubpie!

  Misschien de hand van de trainer die zich steeds maar indekt en bang is voor de wedstrijd. Ga eens voetballen en vecht voor je punten. Als je dan verliest dan kunnen de supporters in ieder geval nog met een goed gevoel naar huis!

  Wat kan voetbal saai en moedeloos zijn. Er staat niemand op bij twente die de boel eens echt aan de gang zet! Mietjes!
  Terecht verloren en als ze zo door gaan verliezen ze nog veel meer!
  Nog alle kans om door te gaan maar dan wel de mouwen opstroken! Bah!

 3. harrie says:

  CASTAINGOS WAT EEN DRAMA ZIT TOTAAL NIKS IN
  GEEN PASSIE GEEN BELEVING GEEN BEZIELING
  HIJ IS DOODONGELUKIG DAT KUN JE ZOZIEN
  TWENTE MOET OOK EEN HOGER TEMPO SPELEN
  HET MIDDENVELD DAAR LIGT HET PROBLEEM OOK
  GEEN TEMPO
Archief