Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

FC Twente heeft spits Tom Boere nu definitief binnen

Geplaatst op 21 juni 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Tom Boere speelt vanaf komend seizoen voor FC Twente, zo heeft de Enschedese club bekend gemaakt. De topscorer uit de eerste divisie, die overkomt van FC Oss, doorliep vandaag de medische keuring en zette vanmiddag in De Grolsch Veste zijn handtekening onder een driejarige verbintenis.

De nieuwe aanvalsleider van FC Twente is blij met de overstap ‘FC Twente is een fantastische club met een machtig mooi stadion en een fanatieke aanhang. Aan de gesprekken met Jan van Halst en René Hake heb ik een prettig en positief gevoel overgehouden. We hebben gesproken over de manier van spelen en mijn rol daarin. De Eredivisie is natuurlijk een stap hoger  voor mij en dat zie ik als een mooie uitdaging om zo zelf ook weer naar een hoger niveau te groeien. Ik kijk uit naar de eerste training van zaterdag en heb veel zin om hier aan het nieuwe seizoen te beginnen.’

Jan van Halst: “We zijn blij dat Tom komend seizoen het shirt van FC Twente draagt. Hij heeft vorig seizoen laten zien een ‘echte’ spits te zijn. Bovendien is Tom een jongen met een goed karakter, die erop gebrand is om ook in de Eredivisie te laten zien wat hij in huis heeft. Dat is een mooie uitdaging. Goed dat hij direct bij het begin van de voorbereiding kan aansluiten.”

Tom Boere
De uit Terneuzen Boere begon in de jeugdopleiding van AA Gent. Vervolgens maakte hij de overstap naar Ajax. Daar was hij vijf seizoenen actief in de jeugd.  Begin 2012 keerde Boere terug bij Gent en maakte kort daarop op 19-jarige leeftijd voor de Belgische club zijn debuut in het betaalde voetbal. In het seizoen 2013/2014 kwam de aanvaller op huurbasis uit voor Hoogstraten. Boere speelde tussen 2014 en 2016 voor FC Eindhoven. Afgelopen seizoen kwam Boere uit voor FC Oss, waar hij topscorer van de eerste divisie werd. In 38 competitieduels wist hij 33 keer te scoren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief