FC Twente – Heracles 5-0 (3-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 22 januari 2011 door   ·   Geen reacties

19 januari 2011

FC Twente had vandaag een makkie, ik had vooraf verwacht dat het een lastigere wedstrijd zou worden. FC Twente begon zoals altijd en kwam al heel vroeg op voorsprong. Je merkte bij de eerste goal al dat Mark Janko lekker in zijn vel zit. Na de 2-0 was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Heracles heeft, op het schot van Andrej Rendla na, eigenlijk geen uitgespeelde kans gehad. Bij 3-0 was het over en uit.

Bij FC Twente was de gehele ploeg voortdurend in beweging. Dat spelletje is voor elke tegenstander moeilijk. Achterin stond het bij FC Twente perfect. Het viel me op dat Rosales steeds beter in het spel komt. Tegen de nieuwe speler Onyewu had Willy Overtoom werkelijk niets in te brengen. Ook zijn ingooi is prachtig, hij gooit de bal gewoon bij de tweede paal. FC Twente speelde gewoon een heel goede wedstrijd. Ik vond Ola John de eerste helft goed spelen. Na rust werd het minder. Het leek alsof hij te veel wilde doen en waarschijnlijk werd hij ook wat moe. Mark Janko was duidelijk veel beter dan tijdens de eerste seizoenshelft. Misschien dat het er nu doorheen is het het bij hem gaat draaien?

Ik geef een zeven voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd heb ik, hoe kan het ook anders, Mark Janko. Hem geef ik twee sterren. Ook Douglas en Wisgerhof geef ik een ster.