Maandag 20 mei 2024
Twentesport

FC Twente herstelt zich deels na rampweek

Geplaatst op 21 maart 2012 door   ·   Geen reacties

DOETINCHEM – FC Twente heeft zich vanavond deels hersteld van de rampweek, waarin de ploeg drie nederlagen op rij leed. In Doetinchem hebben de Tukkers weer aansluiting gevonden bij de titelrace, na een moeizame 2-1 zege op De Graafschap.

Vanzelfsprekend ging het bezoekje aan de aangrenzende Achterhoek niet voor de Twentenaren. Het geet hier spoken, schalde vlak voor aanvang uit de speakers van stadion de Vijverberg en na amper een minuut gespeeld te hebben, deed De Graafschap eer aan het liedje van Normaal. Soufian El Hassnaoui trof de winkelhaak met een fraaie krul. Daardoor werd een avondje tegen een van de grootste degradatiekandidaten alsnog een lijdensweg voor FC Twente, dat geduldig op zoek was naar de gelijkmaker op het erbarmelijke Doetinchemse veld.

Nadat Roberto Rosales, na een combinatie door het centrum met Nacer Chadli, de gelijkmaker binnen schoot, was het een kwestie van tijd voordat de Tukkers de leiding zouden nemen. Telkens kwam de ploeg een teenlengte tekort. De grootste kans was voor de matig spelende Chadli. De Belgische Marokkaan stuitte op doelman Yves de Winter. Pas na de rust kwam FC Twente op voorsprong, al had de ploeg daar de hulp bij nodig van Vito Wormgoor. De verdediger verspeelde de bal aan Willem Janssen, die op zijn beurt Leroy Fer met succes diep stuurde.

In het vervolg zocht FC Twente nadrukkelijk na een meer royale uitgangspositie en had Sander Boschker, die de geblesseerde Nikolay Mihaylov verving, een tijdlang niets te doen. De Graafschap moest het laatste halfuur volbrengen met tien man, nadat Rogier Meijer zijn tweede gele kaart pakte. En hoewel dat alleen maar hoopgevend was voor de Tukkers, werd het in de slotfase nog twee keer billenknijpen voor FC Twente. El Hassnaoui en Michael de Leeuw waren dichtbij de gelijkmaker, maar Boschker keerde de laatste inzet katachtig, waardoor de Enschedese club weer aansluiting heeft gevonden in de titelrace.

Na de slechte reeks van drie, waarin de Tukkers achtereenvolgens klop kregen van NEC (3-1), Schalke 04 (4-1) en Feyenoord (2-0), heeft FC Twente eindelijk weer een positieve reactie getoond. Daar had de ploeg, ook al was de Achterhoekse knollentuin een meetellende reden, echter wel te veel kansen voor nodig. Het rendement liet te wensen over.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief