Maandag 26 februari 2024
Twentesport

FC Twente houdt ongeslagen status in Heerenveen vast

Geplaatst op 24 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

HEERENVEEN – Het is een droomstart voor een promovendus, de eerste vier wedstrijden in de eredivisie niet verliezen, en FC Twente speelt het gewoon klaar door vanavond tegen Heerenveen 0-0 te spelen. Het was trouwens wel een klein wonder, want de Friezen speelden veel beter, maar verzuimden de kansen te benutten.

In de eerste helft was het nog redelijk gelijkwaardig in het Abe Lenstra Stadion, al had de thuisploeg toen al het onfortuin dat pech en lat een treffer voor Heerenveen voorkwamen. Gedurende het tweede bedrijf werd Heerenveen sterker en sterker, en stapelden de kansen zich op, maar de Friese ploeg van Jonny Jansen en Michel Jansen kreeg het niet voor mekaar te scoren. Dichterbij dan de lat (schot Ibrahim Dresevic) kwamen ze niet; de soepelste combinaties stierven in schoonheid en kregen de kroon van koning Onvermogen. Bovendien was elk toevallig schot op de goal een prooi van de Twentse keeper Joël Drommel.

Het resultaat is nu dat FC Twente zes punten heeft dankzij één overwinning (die memorabele zege in en tegen Groningen), drie remises en nog geen nederlaag. De wedstrijd in en tegen Heerenveen was wel dik de moeilijkste

Bij de club gaat men ervan uit dat Oriol Busquets weldra bij de selectie aansluit. Het zou een bewuste keuze zijn van de Spanjaard die onder contract staat bij Barcelona, maar meer speeltijd nodig heeft om te groeien dan waar hij in Catalonië op kan rekenen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief