Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

FC Twente huurt centrumverdediger Oguchi Onyewu van AC Milan

Geplaatst op 13 januari 2011 door   ·   Geen reacties

10 januari 2011
ENSCHEDE – FC Twente heeft zich deze winter alsnog verzekerd van een nieuwe aanwinst. Oguchi Onyewu, eigendom van AC Milan, zet zijn handtekening onder een huurcontract van een half jaar zet. De Amerikaanse verdediger, die eerder bij Standard Luik samenwerkte met Michel Preud’homme (foto), mag zich gaan bewijzen in Enschede.

Tot dusver kwam Onyewu nog niet in actie voor de club uit de Italiaanse modestad. Voor anderhalf jaar terug koos hij voor AC Milan, terwijl ook Ajax geïnteresseerd was in zijn diensten. Met de komst van Onyewu heeft Twente de beschikking over een extra verdediger: de linie waarin de Tukkers nogal krap zitten door personele problemen. Onyewu is een centrale verdediger. Als back is hij minder geschikt.

Onyewu (28) is in Washington geboren. Hij is van Nigriaanse afkomst. Hij is 1.92, is vooral rechtsbenig en speelde onder meer bij Metz in Frankrijk, bij La Louvière en Standard Luik in België en bij Newcastle United. Hij stond de laatste anderhalf jaar bij AC Milan onder contract, maar speelde daar geen enkele wedstrijd, mede door blessures. In 2009 werd de international uitgeroepen tot beste speler van de USA.

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief