FC Twente in bekerwedstrijd te zwak voor PSV van Bosz

Geplaatst op 17 januari 2024 door   ·   Geen reacties

EINDHOVEN/ENSCHEDE  – Ook  voor FC Twente was PSV vanavond een maatje te groot. In de bekerwedstrijd zetten de Eindhovenaren op eigen veld  de ploeg uit Enschede vast.  Van meet af  draaide de thuisploeg van succestrainer Peter Bosz de Twentse gasten de duimschroeven aan. Dat leidde uiteindelijk tot een naar het zich liet aanzien eenvoudige  3-1 overwinning.

Als elk  nadeel een nadeel ook een voordeel heeft, dan zou je kunnen concluderen dat FC Twente zich in de rest van het seizoen volledig kan concentreren op de reguliere competitie, wat van pas kan komen als de ploeg tot het laatst kan meedoen om de prijzen.

Het was in Eindhoven nooit een wedstrijd die een verrassende uitslag deed vermoeden. Halverwege al stond het 1-0 voor PSV door een treffer van Yorbe Vertessen en tien minuten na rust scoorde Luuk de Jong de 2-0 en maakte Bakayoko 3-0.  Namens de ploeg uit Enschede mocht Manfred Ugalde tenslotte de eer van de Tukkers redden.