FC Twente in Venlo slachtoffer van een herrezen VVV

Geplaatst op 24 november 2019 door   ·   Geen reacties

VENLO/ENSCHEDE – Een herrezen VVV tankte vanmiddag zelfvertrouwen én – zeker zo belangrijk – drie punten in de wedstrijd tegen een gezapig FC Twente. De thuisploeg, voor het eerst onder supervisie van trainer-coach Jay Driessen, die de bij gebrek aan resultaat ontslagen Robert Maaskant opvolgde, speelde van meet af gedreven en gepassioneerd. Bij rust stond het al 2-1, VVV vond dat na de thee wel best en FC Twente was niet bij machte er iets aan te doen.

In de eerste helft had FC Twente veruit het meeste balbezit, maar het bleef bij breien en haken, balletje breed, tikkie terug, stapje voorwaarts, maar met weinig dreiging. VVV speelde met drive en durf. Dat resulteerde in twee doelpunten, oftewel het Wonder van de Koel. Weliswaar verkleinde Haris Vuckic de marge, maar wie in de tweede helft een ommekeer verwachtte kwam bedrogen uit. Het spel ontaardde aan Enschedese zijde ook na rust in verknopingen.

De enige Tukker die zich in positief onderscheidde was de na een schorsing onder de lat teruggekeerde keeper Joël Drommel, die VVV van een hogere score afhield.

Bij dit alles moet ook worden vastgesteld dat VVV ongedacht goed was, met snelle combinaties en een vlot schakelend middenveld waar FC Twente amper vat op kreeg. En de kansen die wel kwamen, omdat ze altijd komen, werden ‘zorgvuldig’ om zeep geholpen.