Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

FC Twente in week tijd van grote verliezer naar grote winnaar

Geplaatst op 19 februari 2012 door   ·   Geen reacties

foto HOAARNHEM – FC Twente heeft een week van uitersten gekend. Liep de ploeg vorig weekeinde met het zicht op de titelstrijd nog grote averij op tegen Heracles (3-2 verlies), vanmiddag profiteerden de Tukkers door de 4-1 winst op Vitesse optimaal van de nederlagen van PSV en AZ en de remise van Feyenoord. Met een wedstrijd minder gespeeld, bedraagt de achterstand op de Eindhovenaren en de Alkmaarders slechts drie punten.

Uit bij subtopper Vitesse, dat tot dusver een uitstekend seizoen doormaakt, was FC Twente niet eens de favoriet. Toch triomfeerde de ploeg vrij eenvoudig in de Gelredome. Al na zes minuten opende Leroy Fer de score, waarna het spel tot aan de rust op een neer golfde. Vitesse was één keer dichtbij de gelijkmaker, maar Wilfried Bony raakte de paal. Even later had de Ivoriaanse spits een penalty moeten krijgen. De omhelzing van Peter Wisgerhof werd echter niet bestraft door scheidsrechter Pieter Vink.

FC Twente hield eenvoudig stand en na de rust was het Arnhemse verzet, in een fase van tien minuten, vroegtijdig gebroken. Luuk de Jong zette de stand op 2-0. Ola John maakte de beslissende 3-0. Terwijl Wisgerhof daarna een domme overtreding beging, met het oog op de royale tussenstand, en het veld moest verlaten met rood, miste Bony de daaropvolgende strafschop. Direct daarna was het aan de andere kant wel raak. Matig defensief werk van Vitesse werd afgestraft door Nacer Chadli. Mike Havenaar maakte in de slotfase de enige Arnhemse treffer, maar die was alleen van statistische waarde.

Voor FC Twente was de zege in Arnhem een zeer belangrijke. Vorige week was de club in mineur na de verloren derby tegen Heracles Almelo (3-2) en de daarmee opgelopen schade in de strijd om het kampioenschap. Vandaag werd optimaal geprofiteerd van de slippertjes van de concurrentie en doet de club, nadat het vorig weekeinde door menigeen werd afgeschreven, weer volop mee.

Vitesse – FC Twente 1-4 (0-1)
Scoreverloop:
6. Fer 0-1, 65. De Jong 0-2, 73. O. John 0-3, 83. Chadli 0-4, 88. Havenaar 1-4
Scheidsrechter: Vink
Geel: Hofs en Ibarra (Vitesse) Janssen en Cornelisse (FC Twente)
Rood: 80. Wisgerhof
Bijzonderheid: 81. Bony mist strafschop
Vitesse: Velthuizen, Yasuda, Kashia, Kalas, Van Aanholt (72. Havenaar), Van Ginkel, Hofs, Van der Heijden, Ibarra, Bony, Büttner
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales, Brama, Janssen (90+3. Röseler), Fer, Chadli (90. Plet), De Jong, O. John (82. Bengtsson)

Archieffoto: Leroy Fer (TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief