Zondag 16 juni 2024
Twentesport

FC Twente kiest wegens goede ervaringen voor Gelredome

Geplaatst op 17 juli 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente wijkt tegen FC Vaslui voor het voorrondeduel van de Champions League uit naar het Gelredome. Dat heeft de Enschedese club vandaag bevestigd. Voor het duel, dat op dinsdag 26 juli gespeeld wordt, was ook het stadion van Schalke 04 een optie, maar FC Twente koos vanwege goede ervaringen voor het stadion van Vitesse. Waar de Tukkers de volgende voorronde van de Champions League of de Europa League gaat spelen, is nog niet bekend.

‘Drie jaar geleden hebben we door de verbouwing van ons stadion de Europese wedstrijd tegen Arsenal in het Gelredome gespeeld en mede door de goede ervaringen hebben we opnieuw voor het stadion in Arnhem gekozen’, zegt Jan van Halst, manager algemene zaken (foto). ‘ De capaciteit van dat stadion maakt het voor ons mogelijk alle Seizoenclubcardhouders en sponsors de kans te bieden deze wedstrijd te bezoeken. Bovendien voldoet het Gelredome aan de eisen die worden gesteld aan de organisatie van een wedstrijd in de voorronde van de Champions League. We zijn blij dat we in Arnhem een stad hebben gevonden die ons de mogelijkheid biedt deze wedstrijd daar te spelen.’

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. frank says:

    Wie kan mij vertellen waarom er niet in het buitenland een wedstrijd in UEFA-verband mag worden gespeeld.
    Als er in de nabije omgeving geen geschikt stadion te vinden is , en je eigen stadion is , tijdelijk, niet in gebruik, hoe is dan de uitkomst van deze vraag.
Archief