Zondag 23 juni 2024
Twentesport

FC Twente koestert een punt thuis tegen Vitesse

Geplaatst op 16 december 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente en Vitesse hebben de punten vanavond gedeeld. In een slechte wedstrijd scoorden beide ploegen een keer. Dat gebeurde al binnen de eerste dertig minuten. Het uur dat nog volgde bracht vervolgens weinig vermaak.

De wedstrijd begon veelbelovend. De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Twente en leverde een prachtig doelpunt op. Oussama Assaidi gaf een perfecte pass op Fredrik Jensen. Het vervolg nog fraaier, Jensen speelde de bal achter het standbeen langs en bracht zichzelf in scoringspositie, om dat vervolgens ook te doen. Aan de gelijkmaker van Vitesse gingen weer eens een ruim aantal fouten van FC Twente vooraf. Jos Hooiveld kopte onder de bal door, spelers stonden compleet uit positie, waardoor de volledig vrijstaande Mason Mount de bal als een cadeautje kreeg.  De Engelsman schoot dankbaar raak.

Met de twee treffers was al het moois van de avond wel zo ongeveer geweest. FC Twente kreeg Vitesse nog aan het wankelen met drie corners op rij. Remco Pasveer greep bij de derde goed in en voorkwam zo een nieuwe achterstand voor Vitesse. Veel beter werd het niet meer. Beide ploegen ploeterden en zwoegden, maar wisten bar weinig te creëren.

FC Twente koesterde het punt, in de wetenschap dat het daarmee weer iets meer afstand neemt van de concurrentie.

FC Twente – Vitesse 1-1
Scoreverloop: 14 .F.Jensen 1-0, 28. Mount 1-1
Scheidsrechter: J. Manschot
Gele kaart: Lelieveld, Mount, Castaignos (Vitesse)
Toeschouwers: 23.600
FC Twente: Drommel, Ter Avest, Bijen, Hooiveld, Thesker, Trajkovski, Holla, F.Jensen, Lam, Boere (64. Kvasina), Assaidi (90. Laukart)
Vitesse: Pasveer, Lelieveld (60. Dabo), Kashia, Miazga, Oude Kotte, Faye, Foor, Mount, Rashica, Castaignos, Linssen (71. Matavz)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief