Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

FC Twente komt bij Cambuur op valreep met schrik vrij

Geplaatst op 23 oktober 2022 door   ·   Geen reacties

LEEUWARDEN/ENSCHEDE – Met meer geluk dan wijsheid pakte FC Twente vanmiddag in Leeuwarden drie punten, Op de valreep, terwijl de blessuretijd al enige minuten liep, scoorde Ricky van Wolfswinkel namens de bezoekers uit Enschede de winnende goal.

Zo kan het soms meezitten en dat zat het vanmiddag in de Friese hoofdstad. Beide ploegen konden geen potten breken. Vooral in de eerste helft maakten de elf van trainer Ron Jans een wankele indruk; het leek soms wel of er een enorme druk op de  roodhemden lag en dat de  spelers tegen zichzelf liepen te voetballen.

In de tweede helft kwam er iets meer lijn  in, maar bleef Cambuur lekker mee voetballen, gepassioneerd, zoals altijd, vanmiddag  helemaal, vanwege het eerbetoon voor Henk de Jong, de trainer, die om gezondheidsredenen zijn trainerschap afgelopen week heeft moeten beëindigen. Hij was de afgelopen jaren local hero.

FC Twente  had de zege niet aan zichzelf te danken, maar aan en dubieuze beslissing van scheidsrechter Jochem Kamphuis, overigens op aanraden van de VAR. Het cadeautje werd dankbaar uitgepakt door Ricky  van Wolfswinkel, die daarmee de Trots van Enschede  nog vaster in de kopgroep  wist te schieten.

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief